Aydın Doğan'ın paralı askeri Murat Yetkin'den skandal anket oyunu

Aydın Doğan'ın paralı askeri Murat Yetkin, 'referandum sonrası ilk anket sonuçları' diye paylaştığı detaylarda büyük bir çelişki ortaya çıktı.

Haberin Eklenme Tarihi: 20.04.2017 11:50:00 - Güncelleme Tarihi: 20.04.2017 14:39:00
ABONE OL

 

Paralı asker 'Lejyoner' Murat Yetkin ne demişti: Anayasa değişikliklerinin öncülüğünü yapan AK Parti seçmeninin yüzde 10'u ise 'Hayır' oyu verdi. İlk kez oy veren seçmenlerin yüzde 58'inin "Hayır" oyu verdiğini gösteriyor. 1 Kasım 2015 seçimlerinde MHP'ye oy vermiş seçmenin yüzde 73'ü 16 Nisan'da parti lideri Devlet Bahçeli'nin 'Evet' çağrısına karşın 'Hayır' oyu verdi. 

 

PEKİ 'EVET' OYLARI GAİPTEN Mİ GELDİ?

AK Partililer'in %10'u, MHP'lilerin %73 ve yeni katılımlarım %58'i 'hayır' kullanması durumunda yapılan hesaplamalara göre 'Evet' oylarının %40 olması gerekiyor. Buna doğuda AK Parti'nin oylarındaki artışı da göz önünde bulundurursak %41 seviyesine çıkması gerekiyor. Bu durumda sorulması gereken soru '%10 'evet' oyu nereden geldi? 

 

AMAÇ SEÇİMLERE ŞAİBE DÜŞÜRMEK

Aydın Doğan'ın lejyoneri Murat Yetkin'in istatistik hatalarıyla dolu anketi, vatandaşın kafasını karıştırıp seçimde hile var algısını oluşturmaya çalışıyor. Oluşturulmak istenilen algı hakkında kamuoyu Aydın Doğan ve yazarı hakkında bir cevap bekliyor.