'Eziyet eden senin çocukların mı'

CHP ve İP'in ortak Ankara adayı Yavaş, dindarların hayvanlara eziyet ettiğine yönelik skandal sözlerini savunmaya kalktı. “Bana iftira atılıyor” diyen Yavaş, kendisini eleştirenlerden ‘daha dindar olduğunu’ söyleyince sosyal medya alay konusu oldu. 

Haberin Eklenme Tarihi: 27.01.2019 08:00:00 - Güncelleme Tarihi: 27.01.2019 09:07:00
ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İYİ Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ortak aday gösterdiği Mansur Yavaş, Halk TV'de katıldığı programda skandal ifadelere imza attı. CHP’nin yayın organında Yavaş, sokak hayvanlarının katledilmesinden ve işkence edilmesi konusunda dindar aileleri sorumlu tuttu. 

HALK TV'DE SKANDAL SÖZLER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İP Genel Başkanı Meral Akşener’in ortak adayı Yavaş, “Bu olaylara dini yönden bakan insanlar, hem derler ki 'Allah'ın yarattığı hiçbir varlık sebepsiz değil' ama bakarsınız, bu tür söylemlerde bulunanların çocukları bunları yapıyor” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin başkenti Ankara’yı yönetmeye talip olan Yavaş, söylediği sözlerin tepki çekmesi üzerine geri adım atmak zorunda kaldı. 

SAVUNMASI HERKESİ GÜLDÜRDÜ

Mansur Yavaş, Twitter'daki resmi hesabından yaptığı açıklamada, “3 ayrı televizyon programında 'sokak hayvanları' sorusuna verdiğim cevaplar ortadadır. Hal böyle iken Halk TV programında meramımı değiştiren ve kastı aşan cümleleri sarf etmiş olmamdan dolayı incinen herkesten ve tüm kamuoyundan özür diliyorum” dedi. Ancak Millet İttifakı’nın adayı Yavaş, özründen kısa sürede çark etti. Yavaş, hayvan haklarına dair yaptığı bir açıklamanın bazı kişiler tarafından çarpıtıldığını belirterek, “Hayvan haklarına dair bir sözümü, dindarlara hakaret ettiğimi ileri sürerek yayınlıyorlar” dedi. 

ELEŞTİRİ YAĞMURUNA TUTULDU

“Hayvanlara işkence yapanlara ve öldürenlere hapis cezası verilmesine ilişkin maddede sıkıntı yaşanıyor” açıklamasının yer aldığı bir haberi örnek gösteren Yavaş, “Ben onlardan daha dindarım. Yalan söylemek kadar büyük bir günah yok” ifadelerini kullandı. Yavaş’ın komik ve tutarsızlıklarla dolu savunması sosyal medyada eleştiri yağmuruna tutuldu. Sanal alemde alay konusu olan Yavaş’a sosyal medya kullanıcıları, “Yoksa hayvanlara senin çocukların mı eziyet ediyor” diyerek dalga geçti. 

Mansur Yavaş’ın komik savunması sosyal medyada büyük tepki topladı. Yavaş’la dalga geçen sosyal medya kullanıcıları, “Yoksa hayvanlara senin çocukların mı eziyet ediyor” mesajını paylaştı. 

KIRSALA HİZMET VERMEYECEKMİŞ

Mansur Yavaş’ın akıl almaz skandallarının ardı arkası kesilmiyor. Dindar vatandaşları hedef alan açıklamalarıyla gündeme gelen Yavaş bir konuşmasında, kırsal kesimlere hiçbir hizmet götürmeyeceğini söyledi. İtiraf gibi açıklamada, “Mesela ben kırsal kesimi çok fazla önemsemiyorum” diyen Yavaş, “Niye derseniz; Türkiye'de artık seçmenin yüzde 75'i büyük kentlerde, yüzde 25'i kırsal kesimde” ifadelerini kullandı. Ankara’da seçimleri kazanırsa Yavaş’ın, kırsal bölgelere hizmet getirip getirmeyeceği merak ediliyor. 

  

CHP ve İP'in ortak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu

İMAMOĞLU’NA 3. TEYZE ŞOKU

31 Mart seçimlerinde CHP ve İP'in ortak  İstanbul

Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olan Ekrem İmamoğlu, İstanbul sokaklarını gezerken şok üstüne şok yaşıyor. İmamoğlu, sokaklarda özellikle yaşlı kadınlardan oy isterken, onların Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti sevgileri karşısında renkten renge giriyor. “Sen Tayyip Erdoğan'a bağlı değilsen oy yok” diyen teyzenin ardından İmamoğlu’na pazardaki başka bir teyze, Erdoğan’lı broşürü göstererek CHP’nin adayına AK Parti hükümetlerinin hizmetlerini anlatmıştı. İmamoğlu, üçüncü kez bir teyzenin daha karşısında zor durumda kaldı. Oy isteyen İmamoğlu’nun CHP’nin adayı olduğunu öğrenen teyze, “ Aman, aman, aman” ve “Tayyip, Tayyip, Tayyip” diyerek yanından hızla uzaklaştı.