FETÖ’cü danışmanı bile bile saklamış

Adana mitinginde FETÖ tetikçilerini alkışlatmasıyla tepki toplayan Kılıçdaroğlu, yeni bir skandalla gündeme geldi. Genel Başkan’ın, Başdanışman olarak atadığı Fatih Gürsul’un FETÖ üyesi olduğunu bildiği ancak göz yumduğu, FETÖ’nün iftiraları için ise sponsor olduğu ortaya çıktı.

Haberin Eklenme Tarihi: 10.12.2016 00:00:00 - Güncelleme Tarihi: 10.12.2016 00:03:00
ABONE OL

15 Temmuz darbe girişiminin ardından birbiriyle çelişen açıklamalara imza atan, bir süre sonra ise ağız değiştirerek FETÖ’nün argümanlarını miting meydanlarında dile getiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili yeni bir skandal ortaya çıktı. Avukat Fidel Okan’ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre; FETÖ’nün kumpas davası olan Ergenekon’un mağdurlarından Emekli Albay Ahmet Zeki Uçok, 15 Temmuz darbe girişiminden bir hafta sonra Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi.  Toplantı sırasında Kılıçdaroğlu’na, 15 Temmuz kanlı darbe girişimi hakkında “Kesinlikle bir darbe değildir. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir tiyatrosudur” şeklinde açıklama yapması tavsiyesinde bulunan Fatih Gürsul’a, Uçok tepki gösterdi.

GÖREVDEN ALMADI

FETÖ’nün hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı devirmek üzere bir kalkışmaya giriştiğini vurgulayan Üçok Kılıçdaorğlu’na, “Sayın Genel Başkan sakın buna inanarak böyle bir açıklama yapmayın 15 Temmuz darbe girişimin FETÖ tarafından yapıldığını halka açıklayın” dedi. FETÖ’cü danışman tarafından yeni bir açıklama yapması noktasında yönlendirilen Kılıçdaroğlu, Üçok’un konuşmaya şahit olması nedeniyle bu söylemi kullanmıyor. Ancak FETÖ’cü olduğu parti içinde sık sık dile getirilen danışmanı görevden almak adına herhangi bir girişimde bulunmuyor.

ÜÇOK DOĞRULADI

Hatta basın mensuplarının yönelttiği “Partinizde FETÖ’cü olduğunu düşünüyor musunuz” sorularını geçiştirerek, danışmanı ile ilgili gerçeği gölgelemeye çalışıyor. Okan’ın dile getirdiği bu hadiseyi, olaya tanık olaran Ahmet Zeki Öçok doğruladı. “Sn. Fidel Okan tarafından Başdanışman Fatih Gürsul hakkında atılan twitler aynen doğrudur ve bire bir bu olaya şahidim” dedi. 

İftiracı trollerin sponsoru CHP

Karaman’daki cinsel istismar olayıyla ilgili sosyal medya üzerinden başlatılan kampanyalar kapsamında Türkçe ve İngilizce başlıklar oluşturularak, “Türk halkının tamamı tacizci” şeklinde algı operasyonu yapılmıştı. CHP’nin sosyal medya sorumlusu Mücahit Avcı’nın mail hesabının hacklenmesi ise büyük bir skandalı ortaya çıkardı. Yazışmalarda Avcı, Ensar Vakfı ile ilgili ‘iki dilli’ çalışma için ayrılan bütçenin tamamen kullanıldığını belirterek, yeni açılacak başlıklar için sosyal medya trollerine verilmek üzere ‘ek bütçe’ talep ediyor.

Eleştiren kardeşine ‘rüşvet’ suçlaması

CHP’nin ve CHP’li belediyelerin, terör örgütü FETÖ ile ilişkisini gündeme getiren Kemal Kılıçdaroğlu’nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu, büyük yankı uyandırmıştı. Katıldığı TV programında, kardeşinin gündeme getirdiği FETÖ iddiaları sorulan Kılıçdaroğlu, “Birisi cebine para koydu, çıkıp bunları söyle dedi” ifadelerini kullandı. Önceki gün söylediği “Kardeşimle ilgili problem yok” sözleri hatırlatılan Kılıçdaroğlu, konuya ilginç bir açıklama getirdi. “Bana abimi sordular. Benim abim yok kardeşim var. Abimi sordukları için ‘problem yok’ dedim” diye konuştu.