IMF musibetini saran CHP'dir

Başkan Erdoğan, “Türkiye IMF defterini tekrar açmamak üzere kapatmıştır. İlk IMF anlaşmasının altında Gürsel'in, onu takip eden 4 anlaşmanın altında da CHP Genel Başkanı İnönü'nün imzası vardır” dedi. 

Haberin Eklenme Tarihi: 8.10.2018 00:00:00 - Güncelleme Tarihi: 8.10.2018 00:02:00
ABONE OL

Devlet Başkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin Kızılcahamam'da düzenlenen 27. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın kapanış konuşmasında, “Birileri bize IMF'ten size destek verelim diyor. Biz o defteri kapattık. Şu anda ülkemize yatırım için arayıştayız. Siyasi bağımsızlık gibi ekonomik bağımsızlığın bedelinin de yüksek olduğunu hep birlikte yaşayarak gördük. Bugün Türkiye, IMF'nin kredi desteğine ve buna bağlı teknik yardımına ihtiyaç duyabileceği seviyenin hamdolsun çok ama çok uzağında duruyor. Türkiye, IMF defterini tekrar açmamak üzere kapatmıştır” ifadelerini kullandı. 

İNÖNÜ'NÜN ELİNDE ABD BAYRAĞI 

Erdoğan şöyle devam etti: “İlk IMF anlaşmasının altında Gürsel'in, onu takip eden 4 anlaşmanın altında da CHP Genel Başkanı İnönü'nün imzası vardır Bay Kemal. Ülkemizin başına IMF musibetini saran CHP'nin geçmişi daha vahim siyasi ve ekonomik sabıkalarla doludur. Bir parti düşünün, Amerikan yardımını sevinç naralarıyla karşıladığı dönem, İnönü’nün elinde Türk bayrağı yok. ABD bayrağı var. CHP dün neydi ki bugün ne olsun. İnönü bunu elinde ne için taşıyor? Teşekkür için taşıyor. Dünya değişmiş, Türkiye değişmiş, siyasi ve ekonomik mantık değişmiş ama CHP hiç değişmemiş. Bunun adı istikrar değil, ilkelliktir. 2019 mahalli seçimlerinde CHP'nin bir kez daha boyunun ölçüsünü alacağına inanıyorum.” 

'KORKAKSIN, NE MİLLİSİN NE YERLİSİN' 

Konuşmasında CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu sert sözlerle eleştiren Başkan Erdoğan, 15 Temmuz gecesini anımsatarak, “Biz gece Atatürk Havalimanı'na iniyoruz, bizden 2-2.5 saat önce Bay Kemal oradan tanklar öncülüğünde otomobile bindiriliyor Bakırköy belediye başkanının evinden darbeyi kahvesini yudumlayarak izliyor. Sen böyle bir adamsın. Korkaksın, ürkeksin, ne millisin ne yerlisin. Ana muhalefet partisi her zamanki gibi safını ülkesinin ve milletinin değil, karşı tarafın yanında belirleyerek, hezeyanlarla ortalığı karıştırmaya çalışıyor. Bunun adı muhalefet değildir, bunun adı fırsatçılık bile değildir. Milletin geleceğine umutla bakmaya ihtiyaç duyduğu dönemde bühtanlarla, umut cellatlığı yapmanın adı, olsa olsa alçaklıktır.” diye konuştu.

ÖLÇÜMÜZ MAHŞERİ VİCDANDIR 

MHP'nin af teklifine ilişkin değerlendirmede bulunan Erdoğan, “Milletimizin ortak hissiyatına aykırı hiçbir iş bizim için makbul değildir” dedi. 

Partisinin istişare toplantısının kapanışındaki konuşmasında MHP'nin af teklifine de değinen Başkan Erdoğan, !Bizim bu tartışma konularında öncelikli ölçümüz mahşeri vicdandır. Şu veya bu kesimin, şu veya bu şahsın çıkarına, faydasına ama milletimizin ortak hissiyatına aykırı hiçbir iş bizim için makbul değildir” diye konuştu. 

GEÇMİŞTE YAPILAN YANLIŞ 

Erdoğan, “MHP'nin teklifi kendisine aittir. Biz AK Parti olarak nasıl bir teklifle karşısına çıkarız, nereye kadar yaklaşırız, bunların hepsi arkadaşlarımızın çalışmasından sonra ortaya çıkacak. Gündemimize gelen meseleler konusunda önce vicdan terazimizde tartmadan alelacele kararlar vermeyeceğiz. Geçmişte yapılan ve milletimizin vicdanını yaralayan yanlışlara biz düşmeyeceğiz” değerlendirmesinde bulundu. 

KARAR MACARİSTAN DÖNÜŞÜNDE 

Başkan Erdoğan, toplantıdan ayrılırken habercilerin konuya ilişkin sorularını da yanıtladı. Erdoğan, “Macaristan'dan döndükten sonra, bizim hukukçu arkadaşlarımızın yaptığı çalışmalar da var, bu çalışmaların hepsini bütünleştireceğiz, kendilerinden brifing alacağım. Bu brifingler neticesinde nasıl bir yaklaşım ortaya koyacağız bunu açıklayacağız” ifadelerini kullandı. 

'İŞİN TAKİBİNDEYİM KOVALIYORUM' 

Erdoğan, 2 Ekim'den bu yana kayıp olan Kaşıkçı'yla ilgili savcılığın vereceği kararı beklediklerini söyledi. 

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın 2 Ekim'de İstanbul'daki Suudi Arabistan Büyükelçiliği'ne gitmesinden sonra kendisinden henüz haber alınamamasıyla ilgili habercilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, “Beklentim hâlâ iyi niyetli, inşallah arzu etmediğimiz bir durumla karşı karşıya kalmayız. Büyükelçiliğe giriş çıkışlar hepsi inceleniyor. Süratle bir netice alalım istiyoruz” dedi. 

BİZİM İÇİN ÇOK ÜZÜCÜ 

Erdoğan açıklamasında şunları söyledi: “Şu anda İstanbul’da savcılık bu işin takibinde. İşin polisiye takibi var, istihbarat takibi var. Özellikle İstanbul’a giriş çıkışlar inceleniyor. Takipler neticesinde savcılık ne gibi bir karar verecek, biz de onun doğrusu ısrarla beklentisi içindeyiz. Ülkemizde olmuş olması bizim için çok üzücü. 

HER ŞEY İNCELENİYOR 

Cemal Bey benim çok eski tanıdığım gazeteci. Nişanlısının bu süreç içindeki beklentisi ayrı bir konu. Ben inanıyorum ki bu dünyada özellikle bizim ülkemizde bu tür bir şeyin olması hususunda özgürlüklerin takipçisi olanlar, düşünce hürriyetinden yana olanlar bu işin peşini bırakmayacaklardır. Ben de Başkan olarak bu işin takibindeyim, kovalıyorum. Buradan çıkacak sonuç neyse dünyaya bizler bildireceğiz. Büyükelçiliğe girişler çıkışlar hepsi inceleniyor, takip ediliyor. Havalimanından çıkışlar, gelişler hepsi takipte. Bunların da kontrolünü emniyetimiz, çeşitli birimler kovalıyor.”