İsveç'te Türk asıllı vekillerden küstah öneri! Terör örgütü PKK'yı övdüler

İsveç'te dördü Türk asıllı olan Sosyal Demokrat Partisi'ne mensup milletvekilleri, İsveç Parlamentosu'na küstah bir önerge verdi. Önergeye göre Türkiye, İran, Irak, Suriye'de sözde Kürdistan devletinin kurulması yer aldı.

Haberin Eklenme Tarihi: 18.05.2020 23:38:00 - Güncelleme Tarihi: 18.05.2020 23:43:00
ABONE OL

İsveç'te dördü Türk asıllı Sosyal Demokrat İşçi Partili milletvekili, İsveç Parlamentosu'na, Türkiye, İran, Irak, Suriye'de sözde Kürdistan devletinin kurulması için önerge verdi.

Önergede, Kürtlerin kendi kendilerine yönetmesi gerektiği belirtilip, terör örgütü PKK övülürken, Türkiye'ye de küstah şekilde eleştirildi.

Türk asıllı Sultan Kayhan, Serkan Köse, Kadir Kasırga, Roza Güçlü Hedin'in de bulunduğu 13 vekilin imzalarının bulunduğu "Kürt halkının kendi kaderini tayin etme hakkı" başlığı ile parlamentoya sunulan öneride, terör örgütü PKK'dan, 'Kürt İşçi Partisi' şeklinde bahsedilmesi dikkat çekti.

Eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve milletvekillerinin keyfi tutuklamalara maruz kaldığı öne sürülen önergede, sivil insanları katletmesinden dolayı Türkiye'de hapishanelerde cezasını çeken terör örgütü PKK, militanlarının suçsuz yere yattıkları iddia edildi.

Daha önce de PKK'nın İsveç'te terör örgütü listesinden çıkarılması için önerge sunan Serkan Köse'nin, Türkiye'ye her gidişinde eski HDP Başkanı Selahattin Demirtaş ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulunduğu biliniyor.

Sultan Kayhan ise, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nu ziyaret ederek CHP'ye destek vermişti.