Kandil kan kaybediyor

PKK’dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan örgüt üyelerine 8 terörist daha eklendi. Öte yandan düzenlenen operasyonlarda 5 terörist etkisiz hale getirildi.

Haberin Eklenme Tarihi: 7.10.2015 00:00:00 - Güncelleme Tarihi: 7.10.2015 00:00:00
ABONE OL

Güvenlik kaynaklarından yapılan açıklamada, Hakkari'de devam eden operasyonda PKK’lı üç teröristin bir adet bixi makineli tüfek, üç adet Kaleşnikof tüfek ve bir adet Doçka uçaksavar silahı ile birlikte ölü olarak ele geçirildiğini bildirildi. Bölgede bulunan iki ayrı sığınakta ise yine teröristlere ait çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildiği kaydedildi. Ayrıca, Hakkari'de yol araması yapan güvenlik güçlerine karşı yapılan el yapımı patlayıcılı saldırıda ise iki bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği ifade edildi. Hakkari'de bir, Şırnak'ta bir, Bingöl'de bir, Ağrı'da iki bölücü PKK’lı terörist güvenlik güçlerine teslim olduğu belirtildi. Öte yandan Kuzey Irak'taki barınma alanlarından kaçan bölücü terör örgütü mensubu üç teröristin ise Habur Sınır Kapısı'nda güvenlik güçlerine teslim olduğu bildirildi. 

16 IŞİD’ci yakalandı 

Şanlıurfa'da PKK’lı iki teröristin yakalandığı ifade edilerek, Kilis'te yasa dışı yollarla Türkiye'den Suriye'ye geçmeye çalışan, IŞİD terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen yabancı uyruklu 16 şahsın yakalandığı kaydedildi. Ayrıca Muş-Varto karayolunda bulunan bir adet el yapımı patlayıcının imha edildiği kaydedildi. Siirt'te GSM baz istasyonunun bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından el yapımı patlayıcı ile kullanılamaz hale getirildiği ifade edildi. Şanlıurfa'da yasa dışı yollarla Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışan bir şahsın, dört adet Kaleşnikof piyade tüfeği ile birlikte yakalandığı belirtildi. 

Terör örgütü yandaşı 

Eli kanlı terör örgütü PKK'nın şehir merkezlerinde propaganda çalışması yapan ve kanlı saldırılarda bulunan yapılanmasına yönelik olarak Ankara merkezli bir operasyon düzenlendi. 6 ilde düzenlenen operasyonda aralarında kamu çalışanlarının, öğretmenlerin ve öğrencilerin de olduğu 22 kişi gözaltına alındı. Zanlıların, sağlık kontollerinin ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildikleri öğrenildi. Şüphelilerin kimlikleri ve karıştıkları olayla bilgi elde edilemezken, gözaltına alınanlar arasında memur ve öğretmenlerin olması dikkatlerden kaçmadı. 

Yaralı arkadaşları öldürün canlı kalkanları vurun 

Güvenlik güçlerinin düzenlediği saldırılar ve halktan destek bulamaması sonucu büyük darbe alan terör örgütü PKK’da panik havası hakim. Örgüt lideri, yaralıların öldürülmesini, canlı kalkanların propaganda için vurulmasını emretti. 

 Eli kanlı terör örgütü PKK’nın, Hakkari bölgesindeki elebaşı Fehmi Atalay'ın telsiz görüşmelerine tespit eden güvenlik güçleri, kan donduran talimatlara ulaştı. Görüşmelerinde, "Sonbahar ve kış dönemi 2011 ve 2012 yıllarındaki gibi geçerse bozguna uğrarız" itirafında bulunan Atalay, zorda kalınması durumunda ise sivil halkın canlı kalkan olarak kullanılabileceğini belirtiyor. "Güvenlik kuvvetlerinin yaptığı operasyonlara çeşitli sebepler nedeniyle cevap veremedikleri"ni aktaran terörist elebaşı, telsiz görüşmelerinde "Sonbahar ve kış dönemi 2011 ve 2012 yıllarındaki gibi geçerse bozguna uğrarız. Doski Vadisi operasyonu bizim için kırılma noktasıdır. Doski operasyonu kırılırsa devlet kırılır. Bu dönemde halka ateşkesten bahsetmeyin, halk içerisinde şehirlerdeki tüm hücreleri silahlandırarak bir hamle daha yapmamız zorunlu hale geldi. Zorlandığımızda halkı canlı kalkan olarak kullanmalıyız" diye açıklamalarda bulunuyor. 

Yaralıları İlaçla öldürün 

Fehmi Atalay'a alt birimlerinden gelen raporlarda örgütün ne denli zor durumda olduğunu gözler önüne seriyor.  Güvenlik güçleri tarafından ele geçirilen raporlarda, örgütün "gönüllü bulmakta zorlandığı", "kış tertiplenmesi için KCK'dan artık yeterli desteği alamadıkları", "Kandil'den para desteğinin kesildiği", "yerleşim yerlerine inmenin şu aşamada çok riskli olduğu çünkü halkın içinden askere anında ihbar gittiği" yönünde bilgiler yer alıyor. Raporlarda en dikkat çeken nokta ise yaralı teröristlerle ilgili olanlar. Yaralı teröristler için doktora, özellikle de hava bombardımanlarında yaralananların çoğunun vücut ve uzuvlarında ciddi kırıklar oluştuğu için ortopediste ihtiyaç duyduklarını aktaran teröristler, ağır yaralı olanlara bakamadıkları ve mecburen şırınga yöntemiyle (altın vuruş olduğu değerlendiriliyor) hayatlarına son verdikleri bildiriliyor. 

Bozguna uğradık 

"Doski Vadisi operasyonu bizim için kırılma noktasıdır. Doski operasyonu kırılırsa Devlet kırılır" ifadesini kullanan Fehmi Atalay, söz konusu bölgedeki tüm teröristlerini kaybetti. Güvenlik güçleri tarafından Doski Vadisindeki teröristler etkisiz hale getirilirken, doçka mevzileri imha edildi. Öte yandan diğer bölgelerde de hava destekli operasyonların sürdüğü belirtiliyor.