Kandil'i başlarına yıktık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen hafta Kandil'e düzenlenen hava harekatında, çoğu üst düzey 35 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Haberin Eklenme Tarihi: 22.06.2018 00:00:00 - Güncelleme Tarihi: 22.06.2018 00:22:00
ABONE OL

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan dün partisinin Kahramanmaraş ve Gaziantep mitinglerine katıldı. Kandil'e düzenlenen hava harekatında terör örgütü PKK'nın beyin takımının vurulduğunu açıklayan Erdoğan, “20 uçakla 10 önemli noktayı vurduk. İkinci operasyonda bunların liderler toplantısını yakaladık ve o liderler toplantısında 35 önemli ismi orada bitirdik. Biz sizin gibi Amerika’dan gelecek telefonları beklemiyoruz. Kararımızı verdiğimiz zaman adımımızı atarız. Afrin’de işi bitirdik, Cerablus’ta işi bitirdik. Şimdi Münbiç terör örgütünden boşaltılıyor. Orada bizim zırhlı taşıyıcılarımız var” açıklamasında bulundu. 

TERÖRÜ BÖYLE Mİ ÇÖZECEKSİN? 

Konuşmasında CHP'nin adayı Muharrem İnce'ye seslenen Cumhurbaşkanı, “Senin yok dediğin teröristleri geçen hafta toplantı halindeyken bulduk, çoğu üst düzey 35 teröristi bir gecede etkisiz hale getirdik. İnşallah terör bataklığını kurutacağız. Peki sen terörü, kapısından ayrılmadığın Edirne’deki provokatörü yargıdan kaçırarak mı çözeceksin? Suriye’nin kuzeyini bölücü örgüte bırakarak mı çözüme ulaştıracaksın? Sen FETÖ'yü nasıl bitireceksin? ABD'den gelen telefonlarla mı bitireceksin” ifadelerini kullandı. Erdoğan CHP lideri Kılıçdaroğlu'na da şöyle seslendi: “Bay Kemal isterdim ki sende de biraz yürek olsa, seni orada (Atatürk Havalimanı) görmek isterdim. Bir radyo programında 'Darbe olsa, ilk ben çıkarım' demişti ama çıkamadı. Darbe şakşakçılarından devlet adamı olmaz. Bölücü örgüte şirinlik yapanlardan devlet adamı olmaz. Bunlara dükkan bile emanet edilmez. 2 gün kaldı, pazar günü inşallah sandığa gideceğiz, oylarımızı kullanacağız. 40 yıldır siyasetteyiz, son 16 yılda Türkiye'yi nereden nereye getirdiğimizi biliyorsunuz. Sizin iradenizi terör örgüne peşkeş çekmedik. Darbeciler karşısında korkmadık. Tek bir adım bile geri adım atmadık.” 

MUHALEFET AÇIĞINI KAPATAMADIK 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir taraftan vatandaşlarımızın hayat standardını yükseltirken aynı zamanda da ülkemizde siyasetin kalibresini, kalitesini artırdık. Ancak Türkiye'de muhalefetin niteliğini bir türlü yükseltemedik. Onca çabamıza, gayretimize rağmen Türkiye'deki muhalefet açığını bir türlü kapatamadık. Maalesef ülkemizde her seçimde çıtayı, seviyeyi biraz daha aşağı çeken bir muhalefet anlayışı var.” 

'Başladığımız işi bitirelim' 

Erdoğan Gaziantep mitinginde yaptığı konuşmada, Suriye topraklarının güvenli hale getirilmesini ve sığınmacıların tamamının evlerine dönmelerini sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Suriye'nin istikrarının, Türkiye'nin güçlü olmasına bağlı olduğunu belirten Erdoğan, “Aksi takdirde Suriye'yi paramparça edecekler. Allah'ın izniyle buna asla izin vermeyeceğiz. 24 Haziran'da bize desteği verin başladığımız işi bitirelim” diye konuştu.

Muhteşem coşku 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kahramanmaraş Müftülük Meydanı'nı dolduran on binlere, “Şimdi birileri çıkacak ne diyecek? Bu muhteşem kalabalığa 'fotoshop' diyecekler, 'montaj' diyecekler. Bu sevdayı aşağılayacaklar. Kahramanmaraş'ın şu heyecanını türlü bahanelerle görmezden gelecekler. Şimdi soruyorum burada montaj var mı? Kahramanmaraş, fotoshop var mı Maraş? Bu meydanda aşk var aşk” dedi. 

Terör destekçisine nasıl oy vereceksiniz

İnce'nin aday olur olmaz Edirne'de Demirtaş'ın yanına gittiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'lilere, “Eliniz buna nasıl oy verecek” diye seslendi. 

Alana kurulan dev ekrandan vatandaşlara, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin açıklamalarının yer aldığı görüntüleri izleten Erdoğan, “Ben de buradan Bay Muharrem'e soruyorum, eğer sen sandıktan birinci çıkamazsan, siyaseti bırakıyor musun onu söyle? Seni zaten Bay Kemal, başından defetmek için aday yaptı, bunu anlamıyor musun” diye konuştu. 

ELİNİZ NASIL UZANACAK? 

CHP'ye gönül verenlere seslenen Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Allah aşkına bu terör örgütüyle el ele olan bir kişiyi ziyaret eden bu adayınız, buna nasıl eliniz oy verecek, nasıl eliniz buna uzanacak? Yani bu konuda Ankara'dan İstanbul'a sözde adalet yürüyüşü yapan Bay Kemal'le yanındaki terör örgütünün yandaşlarını nasıl bir kenara koyacaksınız?” 

KARDEŞLİĞE OY VERİN 

Erdoğan, “Kahramanmaraş'taki CHP'ye gönül veren kardeşlerimin de bu konuda farklı düşündüğüne inanıyorum. Onların da yine bu seçimde gereken dersi vereceğine inanıyorum. Aynı şekilde Saadet Partisi'ne gönül verenlere, İYİ Parti'ye ve HDP'ye gönül verenlere de sesleniyorum, gelin bu yanlışa düşmeyin. Bu ülkenin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine oyunuzu verin, dayanışmamıza oyunuzu verin” ifadelerini kullandı.