Kandil'in uzantısı HDP, CHP-İP ittifakı için 3 büyükşehirde aday çıkarmayacak

Terör örgütü PKK'nın siyasi kanadı olan HDP'nin, 31 Mart'ta İstanbul, İzmir, Adana'da belediye başkan adayı göstermeyeceği belirtildi. Ayrıca HDP'nin Gaziantep, Şanlıurfa, Ankara, Mersin'de de aday çıkarmayacağı iddia ediliyor.

Haberin Eklenme Tarihi: 28.01.2019 14:12:00 - Güncelleme Tarihi: 28.01.2019 15:34:00
ABONE OL

(gunes.com / Haber Merkezi)

HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, 31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul, Adana ve İzmir'den adayı çıkarmayacaklarını açıkladı. Böylece terör örgütü PKK'nın uzantısı HDP'nin CHP-İP ittifakına açıktan desteği kesinleşmiş oldu.

Kapalı kapılar ardında ittifak görüşmeleri yapan CHP ve terörün siyasi kanadı HDP'nin, yerel seçimleri önceki bütün seçimlerden daha çok önemsediği biliniyordu.

ELİ KANLI TERÖRİSTLERE KALKAN OLMAK İSTEYEN TUNÇ SOYER

Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün İzmir Belediye Başkanlığı için aday gösterdiği PKK destekçisi Tunç Soyer, terör örgütünün 2015-2016 yıllarında bölgede çukur ve hendekler kazarak, birçok sivil ve güvenlik görevlisini katletmesine de destek verdi. Soyer o dönemde, teröristlere kalkan olmak için ilçeye girmeye çalışmış ancak güvenlik güçleri tarafından engellenmişti. Devlete öfkelenen Tunç Soyer teröristler için, “Bizi Sur’a almıyorlar, bir şey yapamamak kahrediyor” demişti. Ayrıca Soyer, teröre yataklık eden HDP’li belediye başkanlarının görevden alınması hakkında “Kayyum, halkın iradesine darbedir. Bu kardeşliğimizi bozamaz. HDP'nin yanındayım” ifadelerini kullanmıştı.

PROJE PARTİLERİN SİLİNECEĞİ BİR SEÇİM OLACAK

Cumhuriyet tarihinin en kritik seçimi olduğu belirtilen 31 Mart yerel seçimi için halkın nabzını yoklayan anketlerde, AK Parti'nin arkasında nal toplayan sözde muhalif görünen proje partiler, Türkiye düşmanlarının planlarını uygulamaya soyundu.Bu seçim, vatanperver vatandaşlarımızın böylesine ucuz servis edilmiş bir terör ittifakını çözecek akla ve ferasete sahip olduğunu anlamayacak kadar kendine güvenen Türkiye'nin hasımlarının 31 Mart akşamı tarihi hezimete uğrayacakları bir seçim olacak.