Kaset FETÖ işi

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ve MHP’nin üst düzey yöneticilerine FETÖ tarafından yapılan kaset kumpasıyla ilgili 89 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. 36 isim yakalanırken, diğerleri 53 isim için emniyet ekipleri çalışma başlattı. 

Haberin Eklenme Tarihi: 3.08.2016 00:00:00 - Güncelleme Tarihi: 3.08.2016 10:55:00
ABONE OL

Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosunda görevli cumhuriyet savcısı, soruşturma kapsamında şüpheli bulunan 170 kişiden 89'u hakkında gözaltı kararı verdi. Dosyanın şüphelisi 31 kişinin halen başka suçlardan tutuklu oldukları öğrenilirken, 50 şüphelinin de gözaltına alınmaksızın ifadelerinin alınması için Ankara Emniyet Müdürlüğüne talimat yollandı. 

Çok sayıda istifa gelmişti

Hakkında gözaltı kararı verilen 89 kişiden 36'sının gözaltına alındığı, 53 şüphelinin yakalanması çalışmalarına da devam edildiği bildirildi. Öte yandan söz konusu isimlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlık döneminde Keçiören'deki konutu ve Başbakanlık Resmi Konutu'ndaki dinlemelerle de ilişkili olduğu öğrenildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Deniz Baykal'a ait olduğu ileri sürülen görüntülerle ilgili soruşturma başlatmıştı.Bu soruşturma ve 2011'de bazı isimlerin MHP'den istifasına yol açan görüntülerle ilgili soruşturma dosyaları geçen aylarda, “Özel hayatın gizliliğine yönelik eylemlerin Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) tarafından gerçekleştirildiğine ilişkin şüpheler” üzerine birleştirilmişti. 

Benzerlikler gösteriyor

Savcılığın birleştirme kararında, şu ifadeler yer almıştı: “Müştekilere ait olduğu iddia edilen ve internet ortamında yayınlanan video görüntülerini çeken, internet ortamında yayınlanan olay faillerinin eylemlerinin icrasındaki benzerlikler gözetildiğinde aynı örgütsel yapı tarafından gerçekleştirildiğine ilişkin beyanlar, deliller elde edildiği ve bu yönüyle her iki soruşturma evrakı arasında fiili ve hukuki irtibat bulunduğu anlaşıldığından, her iki soruşturma evrakının birleştirilmesine karar verilmiştir.”      

Süreci takip ediyorum 

Kaset komplosuna yönelik savcılık kararının ardından gözler CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’a çevrildi. Konuyla ilgili kısa bir değerlendirmede bulunan Baykal, gözaltılarla ilgili bilgisinin olmadığını ifade ederek, ''Benim dışımda gelişen bir süreç. Sizler gibi ben de izliyorum. Bekliyoruz'' dedi. Baykal, daha önceki tarihlerde yapmış olduğu açıklamada, kaset kumpasıyla ilgili bilgi alınması için Kemal Kılıçdaroğlu’nu işaret etmiş, “Bence bildiklerini söylemeli” ifadelerini kullanmıştı.