"Türkiye ne Akdeniz'de ne Ege Denizi'nde hiçbir oldubittiye izin vermeyecek"

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, "Türkiye, ne Akdeniz'de ne Ege Denizi'nde hiçbir oldubittiye izin vermeyecek. Kendi hakkını, hukukunu koruyacak, sonuna kadar da korumaya devam edecek" dedi.

Haberin Eklenme Tarihi: 10.09.2022 23:00:00 - Güncelleme Tarihi: 10.09.2022 23:02:00
ABONE OL

Van'daki programları kapsamında Valiliği ziyaret eden AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, ardından kentteki bir otelde kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada, sivil toplum kuruluşlarının hükümete tavsiye ve telkinleriyle yol gösterebildiğini belirtti.

Hem siyasi parti olarak hem iktidar olarak halkın sesinin daha güçlü çıkmasını temin etmek bakımından sivil toplumun çalışmalarını kolaylaştırıcı, ön açıcı, ve onlara yardımcı olan bir perspektiflerinin olduğunu söyleyen Kurtulmuş, bundan sonra da sivil toplum kuruluşlarına destek olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Dünyada salgın ve akabinde Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşlardan dolayı ciddi ekonomik ve siyasi sorunların yaşandığını anımsatan Kurtulmuş, ekonomide, siyasette ve dış politikada Türkiye'nin toplumsal yapının, hukuk sisteminin ve demokratik katılımın güçlendirilmesinde dünya çapında söz sahibi olan bir ülke haline geldiğini ifade etti.

"TÜRKİYE, NE AKDENİZ'DE, NE EGE DENİZİ'NDE HİÇBİR OLDUBİTTİYE İZİN VERMEYECEK"

Türkiye'nin her alanda güçlü, etrafındaki sorunları çözen ve yol gösterici olması gerektiğini dile getiren Kurtulmuş, bu bölgedeki güçlü bir Türkiye'nin hem bölgenin hem de dünya barışının garantisi olacağının altını çizdi.

Dünyada gerilimlerden, çatışmalardan, savaşlardan medet uman ve gücünü böylece artıracağını zanneden bazı ülkelerin, bu coğrafyada güçlü bir Türkiye'nin olmasını istemediğini aktaran Kurtulmuş, şöyle devam etti:

Türkiye'nin ihracat yapan, cari açığını azaltan ve sürekli büyüyen güçlü bir ülke olarak ayakta durmak mecburiyetinde olduğunu dile getiren Kurtulmuş, "Türkiye, savunma sanayisinde, her alanda güçlü olmak mecburiyetinde. Daha birkaç sene öncesine kadar piyade tüfeklerimizi kendimiz yapamıyorduk. Onun kurşunlarını, mühimmatlarını dahi temin edemiyorduk. Türkiye kendi uçaklarının modernizasyonunu yapamıyordu. Türkiye, satın aldığı SİHA'ların modernizasyonunu parasıyla yaptıramıyordu. Allah'a çok şükür bugün geldiğimiz noktada Türkiye Milli Savunma Sanayinin yüzde seksenini yerli olarak yapıyor ve dünyanın birçok ülkesine de bunları satıyor." ifadelerini kullandı.

"BU MİLLET SELÇUKLU'NUN, OSMANLI'NIN DEVAMI OLAN BİR MİLLETTİR"

Kurtulmuş, milletin gayreti ve desteğiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın demokrasi yoluyla sandıkta yeniden seçilerek Türkiye'nin on üçüncü cumhurbaşkanı olacağını belirtti.

Siyasetin biraz da rekabet işi olduğunu anlatan Kurtulmuş, "Karşıda da en azından aday olması lazım ki bir yarış olsun. Bir tane mi olur, iki tane mi olur onu bilmem. Altı artı birlik masanın kendi arasındaki tartışmalara da karışmam, bizi ilgilendirmez. Başka partilerin istediği bir şeydir. Kimi seçerler, kimi seçmezler onu bilmem. Ama şunu bilmek isterim. Türkiye'ye ilişkin, gelecek hedefleri nedir, Türkiye'yi nasıl yönetecekler bunu bilmeyi siz de istersiniz, ben de isterim. Bunu ortaya koymalarını bekleriz." dedi.

Kurtulmuş, İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünde, Osmanlı devletini hedef alan açıklamalara da değinerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

Toplantıya AK Parti Van Milletvekilleri İrfan Kartal, Osman Nuri Gülaçar, Abdulahat Arvas, AK Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.