'Mazbatayı verin dolar düşsün!'

İstanbul’daki seçim yolsuzluğunu örtbas etmek için tehdit diline sarılan CHP’den bir skandal açıklama daha geldi. ‘Sokaklar karışır’ ve ‘ABD’yi devreye sokarız’ tehditlerinin ardından CHP’li Özkoç, İmamoğlu’na mazbatanın verilmemesi halinde döviz kurlarının düşeceğini söyledi.

Haberin Eklenme Tarihi: 16.04.2019 08:00:00 - Güncelleme Tarihi: 16.04.2019 08:00:00
ABONE OL

31 Mart'ta yapılan Mahalli İdare Seçimleri’ne, İstanbul’da yaşanan örgütlü oy hırsızlığı, organize usulsüzlükler ve sahte seçmen skandalı damgasını vurdu. İstanbul'un birçok ilçesinde AK Parti adayı Binali Yıldırım'ın binlerce oyunun sıfırlanarak, CHP adayı Ekrem İmamoğlu'na yazıldığı, belgelerle gözler önüne serildi. İtirazlar ve yeniden yapılan sayımlarla, aradaki fark 12 binlere kadar düştü. AK Parti’nin hukuki yollara başvurup yasal süreci işletmesine tahammül edemeyen CHP, ilk günden bu yana attığı provokatif adımlar attı. Tüm CHP’liler tehdit diline sarıldı. 

TEPEDEN TIRNAĞA AYNI DİL 

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, mazbatasının bir an önce verilmesi için ‘sokak’ tehdidinde bulundu. Kaos mesajı veren, medyaya bile tehditler savuran İmamoğlu’na, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan da tam destek geldi. CHP lideri sokağı işaret etmekle yetinmeyerek, Yüksek Seçim Kurulu’nu (YSK) da tehdit etti. İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu’nun ardından sahneye CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Öztrak çıktı. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, önce Başkan Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli'ye ağza alınmayacak ağır hakaretler yağdırdı. 

SKANDAL SÖZLER SARF ETTİ 

Bununla da yetinmeyen Öztrak, demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçecek skandal sözler sarf etti. ‘Rahip Brunson meselesinde Türkiye’nin esas duruşa geçtiğini’ iddia eden Öztrak, ABD üzerinden tehditler yağdırdı. “Beyaz Saray karşısında yine esas duruşa geçmeyin diye uyarıyoruz. İmamoğlu’na mazbatayı verin” dedi. İtirazların olduğu ve yasal sürecin de devam ettiği Maltepe'de oyların sayıldığı Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde açıklamalarda bulunan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç da ağzındaki baklayı çıkardı. 

HAREKETE GEÇİN ÇAĞRISI 

Dolar ve euro’nun yükselişinin İmamoğlu'na mazbata verilmemesiyle alakalı olduğunu söyledi. CHP'li Özkoç yaptığı açıklamada, “Artık mazbatayı Ekrem İmamoğlu'na verin. Türkiye rahat bir nefes alsın. Ve dolarda yükselen, euro’da yükselen ekonominin kötü gidişine bir dur densin. Bunu artık seslendirin” ifadelerini kullandı. İtiraf niteliğindeki açıklamalarıyla Özkoç, aynı zamanda bazı kesimlere harekete geçin çağrısında bulundu. Kriz tetikçilerinin sözcülüğüne soyunan CHP Grup Başkanvekili, ‘Bunu artık seslendirin’ ifadesiyle yeni algı operasyonun başlayacağının sinyalini de verdi. 

SİTEDEN BAŞKAN İLAN ETTİLER

GENEL MERKEZDEN PROVOKASYON

CHP'nin resmi internet sitesinde “Yerel Yönetimler” başlığı altında, belediye başkanlarının isimlerinin sıralandığı alan, 31 Mart'tan sonra geçen hafta sonuna kadar boş bırakılmıştı. CHP lideri Kılıçdaroğlu kurmaylarına “İstanbul'da sandıktan İmamoğlu çıktı. Başka bir durumu asla kabul etmiyoruz. Başka bir ihtimali de konuşmuyoruz” diyerek yasal süreci inkar etti. Parti içinde İmamoğlu'nun kazanmasının dışında başka bir seçeneğin kabul edilmeyeceği yönünde karar alınmasının ardından söz konusu bölüme İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak eklenerek büyük bir provokasyona imza atıldı. İmamoğlu da Twitter’daki hesabında 1 Nisan’da değişikliğe giderek provokasyon fitilini ateşlemişti. CHP’nin adayı İmamoğlu, fotoğrafının altındaki kısa bilgi bölümünü ‘İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’ olarak yenilemişti.