Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: Mezhep çatışmasının sonucu vahim olur 

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Musul'daki demografik  dengeleri değiştirmenin çok vahim sonuçlar olacağını söyledi. 

Haberin Eklenme Tarihi: 18.10.2016 00:00:00 - Güncelleme Tarihi: 18.10.2016 09:55:00
ABONE OL

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, dünkü Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken yaptığı açıklamada Musul operasyonuna ilişkin uyarılarda bulundu. Kurtulmuş, “Musul, Musullular'ındır. Musul’daki demografik dengeleri değiştirmek, orada bir mezhep çatışması çıkarmak vahim sorunları ortaya çıkarır” diye konuştu.

B VE C PLANLARI VAR 

Türkiye'nin Musul konusunda B ve C planına sahip olduğunun altını çizen Kurtulmuş, “Kimse karışıklığı fırsat vererek, mezhebi ve etnik siyaset geliştirmek için fırsat kollamasın. Musul meselesi dikkatle takip ettiğimiz bir harekattır. Türkiye bu hareketin içinde nasıl yer alacağını ilgili taraflara anlatmıştır. Türkiye’nin Musul konusunda B ve C planları da vardır “ dedi.

HALEP'TE ATEŞKES 

Suriye konusuna da değinen Kurtulmuş, “Halep'te ateşkes zaruridir. İnsani yardımların ulaşabilmesi için uluslararası yardım konvoyu üzerinde çalışılabilir. Altını çizdiğimiz konu Halep’te acil ateşkes olmasıdır. İnsanlar en temel ihtiyaç malzemelerinden yoksun vaziyetteler. Bunun sağlanması için Halep’e gidecek olan yardım konvoylarının korunması şarttır” ifadelerini kullandı.