"Altı partinin Türkiye karşıtlığı izahı olmayan bir çarpıklık noktasına ulaşmıştır"

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Bir masa etrafında toplanıp PKK ve FETÖ'nün senaryolarına gönüllüce boyun eğen altı partinin Türkiye karşıtlığı, milli değerlerimizle kutuplaşması, izahı ve ifadesi olmayan bir çarpıklık noktasına ulaşmıştır." dedi.

Haberin Eklenme Tarihi: 15.08.2022 16:45:00 - Güncelleme Tarihi: 15.08.2022 16:45:00
ABONE OL

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin istikrarlı ve iddialı ilerleyiş ve yükseliş sürecinin hem ülke içinde hem de ülke dışında "emeli ve hedefi makus siyasi zihniyetler ve bunun haricindeki menfur mihraklar tarafından kaygıyla izlendiğini" belirtti.

"Özellikle zillet ittifakı korkuya düşmüş, telaşa kapılmıştır. Siyasi rant ve çıkar devşirmek uğruna toplumsal huzur ve güveni baltalayan, bu suretle fitne seferine çıkartılan muhalefet partileri Türkiye'nin milli ve tarihsel haklarına kesif bir cephe açmışlardır." ifadesini kullanan Bahçeli, şunları kaydetti:

Bahçeli, "Müstakbel başbakanlık pozu veren bir şahsın hal-i pürmelali mizah konusu olmasının yanı sıra 'kadından imam olmaz' çıkışı ve bu doğrultuda Cumhurbaşkanı adaylığı için yanıp tutuşan Kılıçdaroğlu'nun buna ne diyeceği, nasıl bir yorum getireceği hala belirsizliğini koruyan bir muammadır." ifadelerini kullandı.

Esnaf ziyaretleri sırasında istediği cevapları alamayınca kabalaşan zihniyetlerin iyiliğinden, iradesinden, demokratik nezaketinden bahsedilemeyeceğini belirten Bahçeli, "Bir kısım tetikçi gazeteciyi ve bazı tasmalı anket şirketlerini maaşa bağlayan ve belli aralıklarla algı operasyonu yaptıran partilerin foyasının ortaya çıktığını" aktardı.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, açıklamasına şöyle devam etti:

"SABOTAJLAR BİZİ YOLUMUZDAN ÇEVİREMEYECEKTİR"

Bahçeli, Cumhur İttifakı'nın haklı ve haysiyetli yürüyüşünün parlak bir başarının kapılarını aralayacağını, bunun sonucunda Cumhuriyet'in 100. yıl dönümünün Türk milletinin muhteşem bir uyanışına vesile olacağını dile getirdi.

"Sömürgeleşmiş partilerin ülkenin önünü kesme çabasının tutmayacağını, zillet terazisinin aziz milletin tarihi vakarını asla çekemeyeceğini" vurgulayan Bahçeli, gerçekleri çarpıtmanın kimseye yararı dokunmayacağını belirtti.

Sümela Manastırı'nda dokuzuncu kez ayin yapmak için Trabzon'a gelen Fener Rum Patriği Bartholomeos'a "ekümenik" yazılı Trabzonspor forması hediye edilmesinin milli birliği hedef alan provokasyonlardan biri olduğunu kaydeden Bahçeli, "Bu yürek yaralayıcı tertip skandal olmasının ötesinde tahrik, tahrip ve taciz tonu çok yüksek bir meydan okumadır. Trabzonspor'umuza ve bu kulübümüze gönül veren muhterem vatandaşlarımıza hakaret niteliğindeki bu kepazeliğin hiçbir vicdan tarafından kabul edilmeyeceği ortadadır. Türkiye'de ekümenik diye bir kurum ve görev tanımı yoktur." değerlendirmesinde bulundu.

Lozan Antlaşmasıyla, Fener Rum Patriği'nin siyasi ve idari işlerle uğraşmaması, Türkiye'deki Rum-Ortodoks vatandaşlara ruhani hizmet vermesinin hüküm altına alındığını kaydeden Bahçeli, patriğin Fatih Kaymakamlığına bağlı bir din görevlisi olmasının dışında hiçbir statüsünün de olamayacağını ifade etti.

AZEZ'DE TÜRK BAYRAĞINI YAKILMASI

Bahçeli, Türkiye'nin dört bir koldan tuzağa çekilerek milli ve manevi hassasiyetlerinin tahriş edilmesinin etap etap ilerletilen bir kumpasın iç yüzünü açığa vurduğunu aktardı.

Amacın kaos çıkarmak, kriz ortamı yaratmak olduğunu anlatan Bahçeli, "KPSS şaibesi, etnik kimlikleri kaşıyan sinsilikler, Moody's isimli derecelendirme şirketinin Türkiye ekonomisi hakkında kuşku uyandırma densizliği ve Azez'de Türk bayrağını yakma şerefsizliği bir kaos planlamasının birbiriyle bağlantılı olaylarından yalnızca bir kısmıdır." ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Bahçeli şunları kaydetti:

"2023 YILI BÜYÜK TÜRK-İSLAM ASRININ MİLADI VE MİSAKI OLACAKTIR"

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Türkiye'nin Suriye konusunda attığı adımların değerli ve isabetli olduğunu ifade etti.

Bu ülkede yaşayan hiç kimsenin kökeni ve mezhebi ne olursa olsun ülkenin ötekisi veya hasmı olmadığına dikkati çeken Bahçeli, şunları kaydetti: