"Üniversite baraj puanları düşürülsün"

MHP lideri Devlet Bahçeli, baraj puanlarının düşürülmesi gerektiğini belirterek, "Gençlerimizin mühim sorunlarından birisi üniversite sınavıdır. Bu şartlar altında özellikle üniversite sınavına giren kardeşlerimizin ve ailelerinin çağrı ve talepleri duyulmalıdır." dedi.

Haberin Eklenme Tarihi: 9.08.2021 15:31:00 - Güncelleme Tarihi: 9.08.2021 15:25:00
ABONE OL

MHP lideri Devlet Bahçeli, baraj puanlarının düşürülmesi gerektiğini belirtti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Üniversite sınavı kaldırılmadan, üniversite kapılarına yığılan genç kuşağın özlemleri karşılanmadan hakkaniyetli ve huzurlu bir vicdana kuşkusuz sahip olamayız" dedi.

MHP Lideri Bahçeli, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Türk gençliğinin milletin yüz akları, yıkılmaz akıl ve ahlak kaleleri olduğunu bildirdi. Gençlerin mühim sorunlarından birisinin üniversite sınavı olduğunu belirten Bahçeli şunları söyledi:

GENEL BAŞARI DÜZEYİ BU YIL ÇOK DÜŞMÜŞTÜR'

Bahçeli, bu şartlar altında özellikle üniversite sınavına girenlerin ve ailelerinin çağrı ile taleplerinin duyulması gerektiğini belirterek, "2021 yılında YKS'ye 2 milyon 416 bin kardeşimiz girmiştir. Sonuçlara baktığımızda derhal tedbir almamız gereken bir tabloyu çok net olarak görmek mümkündür. 2021 YKS sonuçlarına göre, sayısal puan türünden 390 bin 132; sözel puan türünden 563 bin 808; eşit ağırlıklı puan türünden de 587 bin 678 kardeşimiz barajı geçmiştir. Salgının neden olduğu ağır ortamdan dolayı genel başarı düzeyi bu yıl çok düşmüştür. Barajın yüksek olmasının ise en az 1 milyon gencimizin tercihini etkileyeceği, yaklaşık 500 bin gencimizin de tercih bile yapamayacağı anlaşılmaktadır. Yine sayıları 500 bin civarında olan gencimizin 150 ile 180 arasında bir puan aldığı tespit edilmiştir" ifadesini kullandı.

'GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM'

Bahçeli, söz konusu barajın belirli ölçülerde aşağı çekilmesinin yüzbinlerce gencin tercih yapmasına imkan tanıyacağını vurgulayarak, şunları kaydetti: