Muharrem fena sıkıştı

Binbir türlü iftiralarla seçmeni kandırmaya çalışan İnce’nin yalanları tek tek ifşa oldu. Açıklamalarının hiçbirinin gerçeği yansıtmadığını ortaya çıkmasının ardından, İnce sessizliği büründü.   

Haberin Eklenme Tarihi: 13.06.2018 01:08:00 - Güncelleme Tarihi: 13.06.2018 01:40:00
ABONE OL

Türkiye 24 Haziran’da Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimi için sandık başına gidecek. CHP ve adayı, AK Parti ve MHP’nin kurduğu Cumhur İttifakı’nın adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşısında rezil oldu. CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, biraz daha fazla oy alabilmek için kılıktan kılığa giriyor. Akıl almaz iftiralar uydurarak gündemde kalmaya çalışan İnce'nin, her geçen gün bir yalanı daha ortaya çıkıyor. Seçim sürecindeki skandal yalan ve iftiralarıyla birçok kez tepki toplayan İnce, insan içine çıkamaz hale geldi. İnce, “Amerikalılar beni aradı, Gülen'in iadesi için Türkiye gerekli adımları atmadı” demişti. 

TOPUN AĞZINDA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı bir televizyon programında gazetecilerin sorularını yanıtladı. FETÖ elebaşının iadesi konusunda sorulan soruyu yanıtlayan Kılıçdaroğlu, “Bana gelen 3 sayfalık bir rapor var. Aynı rapor Sayın Muharrem İnce'ye de verildi. Bu rapora göre Amerika'nın Gülen'i iade etmesi lazım” dedi. Böylelikle Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamayla İnce'yi yalanlamış ve CHP'ye gelen rapora göre Gülen'in iade edilmesi gerektiğini belirtmiş oldu. İnce’nin iftirasının baştan aşağı düzmece olduğu yeniden kanıtlandı. Skandal ifadeleri nedeniyle kendi partisi ve tabanından bile büyük eleştiriler alan İnce’nin geçmişte yaptığı açıklamalarla çeliştiği görüntüler ortalığa saçılıyor. 

BİR ÖYLE BİR BÖYLE

Bugün meydan meydan dolaşıp, gazete ve televizyonlarda HDP’nin terör soruşturması kapsamında Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılması çağrısı yapıyor. Ancak İnce’nin 6-8 Ekim olaylarının yaşandığı günlerde katıldığı bir televizyon programında 53 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak Demirtaş ve HDP’yi suçlu gösterdiği ortaya çıktı. HDP sokaklara çıkın çağrısı yapmasıydı olayların yaşan mayacağını savunan İnce, “Çağrı yapanlar şimdi provokasyon yapılacağını düşünemediklerini söylüyor. Çağrıyı yapan bunu düşünecek. Sen milletvekilisin, sen parti başkanısın bunu göreceksin” diyor. İnce’nin çark ettiği açıklamaları bununla da sınırlı değil. Aday gösterildiği günden bu yana muhafazakar kesimin oyunu alabilmek için kırk takla atan İnce’nin yapmadığı şey kalmamıştı.

GÖZLER ÖNÜNE SERİLDİ

 Namaz kılarken, dua ederken kameralara ve fotoğrafçılara poz veren CHP’li İnce, 'başörtüsüne karşı olmadığını' dile getiriyor. Arşivler tarandığında İnce’nin hiç öyle olmadığı görülüyor. İnce’nin TBMM'de alınan başörtüsü yasağının kaldırılmasını onaylayan yasayı iptal ettirmek için AYM'ye başvuruda bulunduğu belgeler ve başörtülüler için “Kamusal alana giremezler” dediği görüntüler ortaya çıktı. Böylece İnce’nin her söyleminin ve hareketinin seçim ayarlı u dönüşü olduğu her geçen gün gözler önüne seriliyor.