Şer yuvalarına mühür

OHAL ilanının ardından çıkarılan ilk Kanun Hükmünde Kararname ile terör örgütü FETÖ'ye eleman yetiştiren 15 üniversite, 45 özel okul, öğrenci yurtları, bin 229 vakıf ve dernek kapatıldı.

Haberin Eklenme Tarihi: 24.07.2016 00:00:00 - Güncelleme Tarihi: 24.07.2016 00:54:00
ABONE OL

VATAN hainlerinin darbe girişiminin ardından ilan edilen Olağanüstü Hal'e ilişkin ilk Kanun Hükmünde Kararname (KHK) Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Kararnamenin ilk bölümünde terör örgütünün şer yuvalarının kapatılmasına ilişkin kararlar yer aldı. Buna göre FETÖ'ye ait 15 ünversite, 45 özel okul, çok sayıda öğrenci, pansiyon,  bin 229 vakıf ve dernek ve 19 sendika ile federasyonun kapıları mühürlendi. Kararname ile toplam 2 bin 341 kurum ve kuruluş kapatıldı. 

MİLLİ GÜVENLİĞE KARŞI TEHDİT 

Kanun Hükmünde Kararnamede kapatılan kurumların milli güvenliğe tehdit oluşturduğu belirtilerek şöyle denildi: “Milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği veya iltisakı ya da bunlarla irtibatı belirlenen ve ekli listelerde yer almayan özel ve vakıf sağlık kurum ve kuruluşları, özel öğretim kurum ve kuruluşları ile özel öğrenci yurtları ve pansiyonları, vakıflar, dernekler, vakıf yükseköğretim kurumları, sendikalar, federasyonlar ve konfederasyonlar, ilgili bakanlıklarda bakan tarafından oluşturulacak komisyonun teklifi üzerine bakan onayı ile kapatılır. “ 

MAĞDUR OLMAYACAKLAR

Kapatılan okulların mal varlıkları hazineye devredilecek. Vakıf üniversitelerinde okuyan öğrenciler YÖK tarafından devlet üniversitelerine yerleştirilecek. Kararname'de bu düzenleme şöyle yer aldı: “Kapatılan yükseköğretim kurumlarında kayıtlı öğrenciler, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından devlet üniversitelerine veya vakıf üniversitelerine yerleştirilir. Bu şekilde yerleştirilen öğrenciler, mezun oluncaya kadar vakıf yükseköğretim kurumlarına ödemeleri gereken ücretleri ilgili üniversiteye ödemeye devam ederler.”

FETÖ'cü doktorlar yaralılara bakmadı

OHAL Kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde kararname ile kapatılan Turgut Özal Üniversi’ne bağlı Turgut Özal Hastanesi’nde darbe girişimine karşı direnirken yaralanan vatandaşların tedavi edilmediği ortaya çıktı. Direniş sırasında yaralanan hakim Rıdvan Demir FETÖ’cü doktorların, “Askere karşı çıkılır mı, sokağa inilir mi? Hiçbir techizatımız yok, müdahale edemiyoruz” diyerek kendisine müdahale edilmediğini söyledi.