Bakan Pakdemirli'den atık su açıklaması

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, arıtılmış kentsel atık suları tarımsal sulamada ve başka diğer alanlarda güvenli şekilde tekrar kullanarak önemli bir kaynak yaratacaklarını bildirdi.

Haberin Eklenme Tarihi: 8.09.2021 12:14:00 - Güncelleme Tarihi: 8.09.2021 12:14:00
ABONE OL

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de yeniden değerlendirmeye uygun atık su oranının yüzde 47 olduğunu belirterek, bunun 3,3 milyar metreküp suya karşılık geldiğini belirtti.

Halihazırda atık suların sadece yüzde 2,5'lik bir kısmının yeniden kullanıldığını ifade eden Pakdemirli, burada çok önemli bir potansiyel olduğunu ve bunu değerlendirmek için tüm paydaşlarla çalışmalara başladıklarını vurguladı.

Pakdemirli, söz konusu suların pek çok alanda kullanılabileceğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"SU KAYIPLARINI İNDİRME HEDEFİMİZ VAR"

Su kayıp - kaçak oranlarına da değinen Pakdemirli, Türkiye'de geçen yıl mevzuat gereği bakanlığa beyanda bulunan 28 büyükşehir belediyesi ve 46 il belediyesinin verisinden yapılan hesaplamaya göre su kayıp oranının yüzde 35,4 olduğunu aktardı.

Pakdemirli, sadece geçen yıl için şebekelerdeki su kayıplarına bağlı finansal kaybın 1,9 milyar lirayı aştığını belirterek, şöyle devam etti: