Teröre bulaşana ithalat yasağı

Hükümet sınır ticaretinin geliştirilmesi amacıyla önemli bir adım attı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine kara sınırı bulunan komşu ülkelerle sınır ticareti kapsamında yapılacak ihracat ve ithalata ilişkin kurallarda değişikliğe gidildi.

Haberin Eklenme Tarihi: 19.03.2016 10:03:00 - Güncelleme Tarihi: 19.03.2016 10:06:00
ABONE OL

Resmi Gazete’de yayımlanan Sınır Ticaretinin Düzenlenmesine İlişkin Karara göre petrol ve petrol ürünleri sınır ticareti kapsamından çıkarılırken, sivil amaçlı kullanılan patlayıcı yanı sıra amonyum nitrat ithalatının da sınır ticaretine konu edilemeyeceği hükme bağlandı. Değişiklik ile sınır ticareti yapabilecek iller arasına Kars da eklenmiş oldu. Kars yanı sıra, Artvin, Ardahan, Iğdır, Ağrı, Van, Hakkari, Şırnak, Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis ve Hatay’da sınır ticareti yapılabiliyor. Daha önce 1 yıl olan sınır ticareti belgesi geçerlilik süresi 3 yıla yükseltildi.

150 MİLYON DOLAR LİMİT

Yeni kararname ile Terörle Mücadele  Kanunu, Pasaport Kanunu, TCK’nın bazı maddeleri, Vergi Usul Kanunu, Türk Parasının Kıymetini Koruma Hakkında Kanunda sayılan suçlardan mahkumiyet kararı olanlara affa uğramış olsalar dahil sınır ticareti belgesi düzenlenemeyecek. Sınır ticaretinde ithalat limiti 100 milyon dolardan 150 milyon dolara çıkarıldı.

(Star)