Tevfik Göksu'dan İBB yönetimine tepki... "Kaynakları ne yaptınız?"

İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu "İBB 2020 Yılı Faaliyet Raporu" gündemiyle toplanan İBB Meclisi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Göksu yaptığı konuşmada İBB yönetimine eleştirilerde bulunarak, "Çevreye yatırım yapmadınız, engellilere yatırım yapmadınız, kaynaklarınızı güçlendirmediniz. Size tahsis edilen paralar nerde?" ifadelerini kullandı.

Haberin Eklenme Tarihi: 28.05.2021 08:30:00 - Güncelleme Tarihi: 28.05.2021 08:09:00
ABONE OL

İBB AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu "İBB 2020 Yılı Faaliyet Raporu" gündemiyle toplanan İBB Meclisi'nde açıklamalarda bulundu.

İBB AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu "İBB 2020 Yılı Faaliyet Raporu" gündemiyle toplanan İBB Meclisi'nde açıklamalarda bulundu.

İBB YÖNETİMİNE TEPKİ

Mehmet Tevfik Göksu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirerek, "Başkan başarı hikayesi yazamadı daha. Bunu başkanın en yakınların biri söylüyor. Başkan yerinde otursun diyor." ifadelerini kullandı.

"İstanbul'un Atılım Yılları" kitabının adının yanlış yazılmış olduğunu belirten Göksu, "İstanbul'un atılım yılları değil, atıl yılları olması gerekirdi. Ağlama yıllarını da eklemek gerek." dedi.

Göksu şu ifadeleri kullandı:

İSTANBUL 2 YILDA GERİ Mİ GİTTİ İLERİ Mİ GİTTİ?

İBB yönetimini 4 etken üzerinden açıklayan Mehmet Tevfik Göksu şu ifadeleri kullandı:

KAYNAKLARI NE YAPTINIZ?

İBB AK Parti Grup Başkanvekili Göksu, kaynakların ne olduğunu sorarak, "Çevreye yatırım yapmadınız, engellilere yatırım yapmadınız, kaynaklarınızı güçlendirmediniz. Size tahsis edilen paralar nerde?" dedi.

Göksu konuşmasında şunları kaydetti:

"ADALAR HALKI SORUYOR, BU ATLAR NEREYE GİTTİ?"

Adalar'daki atlar meselesine değinen Tevfik Göksu, şu ifadeleri kullandı:

NANKÖR SİYASETİ

Meclis'te Cumhur ittifakı ve AK Parti olarak sunulan projelerin geri çevrilmediğini ifade eden Göksu şu değerlendirmelerde bulundu:

"ŞİMDİ ÇIKMIŞLAR SOSYAL YARDIM NARALARI ATIYORLAR"

Tevfik Göksu, İBB'ye sosyal yardımlar üzerinden eleştiride bulunarak, "Sosyal devlet prensibi çerçevesinde yerel yönetim anlayışı AK Parti ile başlamıştır. O dönemde bu zihniyet, makarna diyerek, kömür diyerek dalga geçti. Onların oylarıyla bizim oyumuz bir mi dediler. Şimdi çıkmışlar sosyal yardım naraları atıyorlar." dedi.

"SİZİ KİM ENGELLEDİ?"

Kentsel dönüşüm noktasına değinen Göksu, "Zeytinburnu'nda bir binanın yıkılışına ilişkin biz yıkacaktık bizi engellediler dedi. Biz sesimizi çıkartınca size söylemedik dediler. Kim sizi engelledi? Söyleyin kim engelledi?" ifadelerini kullandı.

DEPREM RAPORU

İBB'nin faaliyet raporlarında, AK Parti döneminde yapılanları kendi dönemlerine mal ettiklerini ifade eden Göksu

RANTSAL DÖNÜŞÜM

Faaliyet raporlarında kentsel dönüşüme de değinen Göksu, rantsal dönüşüm diye ifade ettiği kavram üzerinden şu ifadeleri kullandı:

"ULAŞIMDA SONUÇ SIFIR"

İBB Başkanı İmamoğlu'nun 'Çok büyük bir özveri ile büyük atılımlar yapıyoruz' sözlerine tepki gösteren Göksu, şu ifadeleri kullandı:

"HANİ İSRAFI ÖNLEYECEKTİNİZ"

Tevfik Göksu, 28 tane şirketin yönetim kurulunun 100 kişi niye arttırıldığına tepki göstererek, "Bu 100 kişinin 75 kişisi CHP'de aktif görev yapıyor. Hani israfı önleyecektiniz. İstanbul'un buna ihtiyacı mı vardı?" dedi.

KİLOSU 382 TL'YE BAKLAVA YEMİŞLER

Göksu, İBB'nin kilosu 392 liraya baklava aldığını belirterek, "Benim tanıdığım bir arkadaşım, baklavacı ona bir soru sordum. Bir kilo baklava en fazla ne kadar olur dedim. Bir kilo baklava en pahalısı 200 lira olur dedi. Peki İBB kaça almış baklavayı. 392 lira." dedi.

Göksu açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı:

"CHP'YE YAKIN OLMAKLA YÜRÜYOR ARTIK İŞLER"

İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, İBB yönetimini 'liyakatsizlik' üzerinden eleştirerek,