Yunanistan'dan Doğu Akdeniz'de yeni provokasyon! O bölgeye asker gönderdiler

Doğu Akdeniz'de askeri ve siyasi gerilim had safhaya ulaşırken, Yunanistan yeni bir provokasyona imza attı. Yunan ordusu, Türkiye'ye 2 km uzaklıkta yer alan ve silahlandırılması yasak olan Meis adasına asker konuşlandırdı. Turistleri taşıyan feribotla bölgeye gelen askerlerin fotoğrafları uluslararası haber ajansları tarafından servis edildi.

Haberin Eklenme Tarihi: 30.08.2020 13:37:00 - Güncelleme Tarihi: 30.08.2020 13:46:00
ABONE OL

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de geri adım atmamasıyla birlikte bölgede çeşitli provokasyonlara imza atan Yunanistan bunlara bir yenisini daha ekleyerek sihlandırılması yasak olan Meis Adası'na turist feribotlarıyla asker konuşlandırdı.

Oruç Reis'in Doğu Akdeniz'de sismik arama çalışma faaliyetlerine başlaması sonrası bölgede çeşitli provokasyonlara imza atan Yunanistan son olarak sihlandırılması yasak olan Meis Adası'na turist feribotlarıyla asker konuşlandırdı.

FOTOĞRAFLAR ULUSLARARASI HABER AJANSLARI TARAFINDAN SERVİS EDİLDİ

Yeni Şafak'ın AFP'den aktardığı habere göre, Yunan askerlerinin adaya turist feribotları ile geldiği görülüyor. Yunanistan attığı bu adımlarla fiili olarak 1947 Paris Antlaşmasını delerek adalarda işgalci durumuna düşmüş oluyor

TÜRKİYE İÇİN POTANSİYEL TEHDİT

18 adayı silahlandıran ve bazı adalara savaş uçağı dahi konuşlandıran Yunanistan'ın bu girişimleri Türkiye için potansiyel tehdit oluşturuyor.

YUNANİSTAN İŞGALCİ KONUMDA

Yunanistan'ın uluslararası hukuku hiçe sayarak adaları silahlandırdığına dikkat çeken Rumeli Balkanlar Araştırma Merkezi'nden Hasan Özkan, şöyle devam etti: