Farkı hissetmek için bakmanız yeterli

Citroën, markanın kompakt hatchback modeli yeni C4 Cactus showroom'lardaki yerini aldı. Sıradışı karakteri ve üstün konforuyla hatchback pazarında fark yaratma iddiası taşıyan Yeni C4 Cactus, benzinli ve dizel otomatik motor şanzıman kombinasyonu ve 109 bin 900 TL’den başlayan avantajlı fiyatıyla satışa sunuluyor.

Haberin Eklenme Tarihi: 18.06.2018 00:20:00 - Güncelleme Tarihi: 18.06.2018 00:23:00
ABONE OL

SEVDİ ÇAVUŞOĞLU

2016’da C3, 2017’de ise C3 Aircross modelini pazara sunan Citroën, kompakt hatchback modeli Yeni C4 Cactus ile yine sınırları zorlamayı ve şaşırtmayı başarıyor. Hatchback segmentine taze bir soluk getiren C4 Cactus, sıradışı tasarımını C4 modelinden gelen özelliklerle harmanlıyor. Yenilikçi teknolojileri, PureTech benzinli ve BlueHDi dizel motorlarla satışa sunulan Yeni C4 Cactus rekabeti farklı bir noktaya taşıyor. Yeni C4 Cactus modern ve çarpıcı tasarımının yanı sıra konforuyla da yolcularına yeni bir deneyim sunuyor. 

SIRADIŞI BİR HATCHBACK

Yeni C4 Cactus, Avrupa’da Progressive Hydraulic Cushions (Kademeli Hidrolik Destekli Süspansiyon Sistemi), ultra konforlu oturma pozisyonu ve sürüş sunan Advanced Comfort koltukların kullanıldığı ilk model olma unvanını da taşıyor. Araçta, bir önceki C4 Cactus’ün özgün tasarım unsurlarının bir bölümü korunurken, kompakt hatchback otomobillerden beklenen statü ve sadeliğe de kavuşuyor. Yeni C4 Cactus’te diğer Citroën modellerinde de karşımıza çıkan markanın yeni tasarım dilini yansıtan iki katlı farlar, logo çizgileriyle birbirine bağlanan ince LED gündüz farları bulunuyor. Daha keskin bir görünüşe sahip yeni farlar kontrast ve derinlik katan parlak siyah çerçevelerle süsleniyor. Bir diğer Citroën dokunuşu ise sis farlarını süsleyen çerçeveler. Ön tamponda yer alan havalandırma ızgarası ise krom çizgiyle daha da vurgulu hale geliyor. Üçte biri cam yüzeyden oluşan C4’ün ideal oranları ve 1.48 metrelik yüksekliği otomobilin güçlü aerodinamiğini yansıtıyor. Aracın iç mekânını aydınlık hale getiren cam tavan 360° cam yüzeyle çevreleniyor. A sütunundaki parlak siyah camlı bölüm, gövdenin tamamını kaplayan, özgün bir biçimde tasarlanan yan ve arka camla bir bütün oluşturuyor. Gövde rengi iki parlak siyah bileşenle klasik Citroën tasarımına incelik ve zarafet katıyor.

BENZERSİZ KONFOR SUNUYOR

Yeni C4 Cactus’te kullanılan koltuklar yolcuların oturma konforunu iyileştiren yüksek yoğunluklu sünger katkısına sahip. Yeni yüksek yoğunluklu sünger aynı zamanda direksiyon başında geçirilen uzun yolculuklardan sonra çökme veya uzun yıllar kullanımdan sonra yıpranma oluşmasını engelleyerek benzersiz konfor sunuyor. Buna ek olarak, Yeni C4 Cactus’te advanced comfort koltuklara sahip metropol kırmızı, wild gri ve hype kırmızı olmak üzere üç yeni iç ambiyans seçeneği sunuluyor. Yapılan bu iyileştirmeler yolculara adeta evlerindeki koltukların konforunu sunuyor. Ön ve arka koltuklar, görsel ve fiziksel konforun sağlanması için 15 mm daha kalın yüksek yoğunluklu süngerle donatıldı.

AKUSTİK YALITIMLA DAHA SESSİZ

Sürüş konforunun vazgeçilmez unsuru akustik yalıtım için Citroën mühendisleri yoğun şekilde çalıştı. Yeni C4 Cactus’ün akustik yalıtımı için daha kalın camlar ve kaplama yapıldı. Açılır panellerde ek yerlerinin yalıtımında iyileştirmeye gidildi,  akustik ön cam ve zeminde yalıtım sağlayan malzemeler kullanıldı. Gerçekleştirilen akustik yalıtımyla Yeni C4 Cactus, yol ve rüzgâr gürültüsünü azaltırken motor bölümünde ve zeminde yalıtım önemli ölçüde iyileştirildi. Araç, yaratıcı tasarımı sayesinde ferah bir kabin sunuyor. 2.60 metrelik aks mesafesiyle Yeni C4 Cactus beş yolcuyu kusursuz bir konforla taşıyor. Tavana yerleştirilen hava yastığı sayesinde önde oturan yolcu için bacak mesafesi artırılırken arkadaki yolcular ayaklarını ön koltukların altına uzatabiliyor. İçi oyuk kapı panelleri sadece dirsek mesafesini artırmakla kalmayıp yolcuların kollarını yumuşak malzemeden yapılan bölümlere doğal oturma pozisyonunda koymalarını sağlıyor. 358 litre olan bagaj hacmini 60/40 oranında yatırılabilen arka koltuklar sayesinde 1170 litreye kadar artırmak mümkün.

DONANIM VE FİYATIYLA İDDİALI

Yeni C4 Cactus 109 bin 900 TL’den başlayan anahtar teslim satış fiyatıyla da oldukça iddialı. Feel donanım seviyesine sahip benzinli 1.2 PURETECH 110 HP EAT6 tam otomatik model 109 bin 900 TL’den, aynı motor şanzıman kombinasyonuna sahip Shine donanım seviyesi ise 117 bin 900 TL’den başlıyor. Dizel motorlu versiyonda ise, Feel donanım seviyesine sahip benzinli 1.6 BLUEHDI 100 HP ETG6 Otomatik model 109 bin 900 TL’den, aynı motor şanzıman kombinasyonuna sahip Shine donanım seviyesi ise 117 bin 900 TL’den satışa sunuluyor.