Allah'a karşı samimi olun

Amellerini bütün gösterişlerden arındırıp sırf Allah rızası için yapan insanlar, her türlü manevi kirden arınır.

Haberin Eklenme Tarihi: 7.06.2018 00:07:00 - Güncelleme Tarihi: 7.06.2018 00:08:00
ABONE OL

Allah katında amellerin makbul olmasının asıl şartı, ihlastır. Beden için ruh ne ise amel için ihlas da o mesabededir. İslam dinini bir binaya benzetecek olursak iman bu binanın temellerini¸ ibadet o binanın katlarını ve çatısını¸ ihlas ise harcını oluşturur. İnancın temeli¸ saf tevhitle atılırsa¸ mecazi anlamda üzerine çıkılacak her bir kat hükmünde olan ibadetler de sahih ve makbul olur. 

KELİME-İ TEVHİD TASDİKTİR

Tevhit inancında samimi olmadan ibadet hayatında da samimi olunmaz. Gerçek ihlas ve samimiyet örneğini peygamberlerin davetlerini toplumlarına açtıkları ilk ve temel başlangıç tebligatı olan kelime-i tevhidde görürüz. Çünkü kelime-i tevhide kelime-i ihlas denir. Arapça ifadesiyle “Lâ ilâhe illallah/Allah’tan başka ilâh yoktur.” cümlesi¸ içinde hem reddi hem de ispatı barındırır. 

TAM TESLİMİYET ŞARTTIR

Gerçek anlamda iman edip de imanlarını şirke bulaştırmayanlar¸ yaratanla yaratılan arasındaki külli mesafeyi birbirinden ayırt edenlerdir. Bu sebeple kelime-i tevhidin olmazsa olmaz ilkeleri sağlam bilgi¸ kesin inanç¸ ihlas¸ dürüstlük¸ ilâhî sevgi¸ samimiyet¸ içtenlik ve Allah’a tam teslimiyettir. Her konuda olduğu gibi iman konusunda da Hz. Peygamber sahabelerini eğitmiştir. Çünkü imanda samimiyet olmadan Allah katında ibadetlerin bir değeri yoktur.