Bel fıtığına bitkisel çözüm

Rezene, kozalak, defneyaprağı, haşhaş tohumu, sarımsak, fesleğen ve kırkkilit otundan hazırlanan doğal kürler, bel ağrısını kısa sürede geçiriyor.

Haberin Eklenme Tarihi: 5.10.2018 00:00:00 - Güncelleme Tarihi: 5.10.2018 00:00:00
ABONE OL

Yoğun bir şekilde bel ağrısı yaşayan kişilerin genel teşhisi, bel fıtığı olmaktadır. Bel ağrısı genel olarak her 5 kişiden 4’ünde görülen dolayısıyla sık karşılaşılan önemli bir rahatsızlıktır. Bu kadar sıklıkla karşılaşılan bu semptom, en çok 35-60 yaş arasında olanları etkilemektedir. Belimiz, birbiriyle sıkı bir şekilde bağlı olan; eklemler, kaslar, kemikler ve sinirlerden oluşmaktadır. Örneğin boynumuzda 7, sırtımızda 12, belimizde ise 5 adet omur kemiği bulunmaktadır. 

KÜR ALTERNATİFİ DE VAR

Omurgamızın ana yapısını bu kemikler ve kuyruk sokumu oluşturmaktadır. Bel fıtığı tespit edilmiş olan kişilere öncelikle ilaç tedavisi uygulanmaktadır. Şayet olumlu bir cevap alınmıyorsa, fizik tedavi sürecine geçilmektedir. Fakat bu tedavi de fayda etmezse, cerrahi operasyon aşamasına geçilmek zorunda kalınabilir. Genel olarak hastalar ameliyat olmaktan kaçındıkları için bitkisel tedavi, alternatif tıp ve şifalı kür yöntemlerine yönelmektedirler.

BESLENME ŞEKLİNİZİ DEĞİŞTİRİN

Uzmanlar; bel ve boyun fıtığı tedavisi görenlerin, doğru beslenerek daha hızlı bir iyileşme kaydedilebileceğini belirtirken, bel ve boyun sağlığı için yüksek kalsiyum içeren kıvırcık marul, dereotu ve peynir tüketilmesi gerektiğini söylüyor. Bu besinlerin omurgayı güçlendirdiğini ifade eden doktorlar, özellikle kalsiyum ve protein zengini lor peyniriyle dereotu, kıvırcık marul ve balık ağırlıklı beslenmenin; bel omurgamızın güçlü olmasını sağlarken iyileşme sürecini de bir hayli hızlandırdığını açıkladı.

HAŞHAŞ TOHUMU

Bel ağrısı tedavisi için eskiden beri kullanılır. 100 gram haşhaş tohumunu bir bardak süte karıştırın. Günde 2 çay kaşığı olacak şekilde tüketin. Bel ağrısının hafiflemesini sağlar.

SARIMSAK

Bel ağrısı tedavisine yardımcı olabilecek bileşenler içerir. Hafif sırt ağrıları için 2-3 karanfili sabah aç karına yiyin. Ayrıca, sarımsak yağıyla sırtınıza masaj yapabilirsiniz. 

AKSÖĞÜT

Bel fıtığı nedeniyle oluşan ağrıları dindirmekte etkili olmaktadır. İçeriğindeki salisin maddesinin sahip olduğu yatıştırıcı ve büzücü etkisiyle ağrıları keser. 

FESLEĞEN

Bir su bardağına 9-10 fesleğen yaprağı koyun ve kaynatın. Soğuduktan sonra bir tutam tuz ekleyerek için. Kas gevşetici özelliğinden dolayı bel tutulmasına iyi gelir. 

PAPATYA ÇAYI

Günde bir bardak papatya çayı  içmek gergin kas dokularını rahatlatır. Bel ağrılarını giderir. Bunun için bir bardak suda 4-5 tane papatyayı kaynatın ve günde 2 kere, 4 gün boyunca için.

KOZALAK

4-5 gram taze temiz kozalak, bir bardak suyun içerisine atılır ve 10 dakika kadar kaynatılır. Hazırlanmış olan bu karışım tatlandırılarak, günde bir bardak içilir. 

DEFNEYAPRAĞI

10 gram kadar defneyaprağı, 5 dakika süreyle kaynatılır. Bir süre demlendikten sonra günlük 2 bardağı aşmayacak şekilde tüketilir.

REZENE

5 gram kadar rezene tohumu, bir bardak kaynamış suyun içine atılır ve demlenmesi beklenir. Üç dakika kadar demlendikten sonra günde 2 bardağı aşmayacak şekilde tüketilir. 

KIRKKİLİT OTU

Bir bardak kadar klorsuz su, cezvenin içine alınır. Üzerine 2-3 parça kırkkilit otu eklenir. 5 dakika kadar kaynatılır. Ilıyınca, lapa olan kısmı bele sürülür. Bu uygulamanın 2-4 hafta boyunca tekrarlanması gerekmektedir. Lapa kısmından kalan suyu ise günde bir bardakla sınırlı kalmak şartıyla içilebilir. Ya da banyo sonrasında bu su, son durulama suyu olarak bel kısmına dökülebilir.