Bel fıtığını geçiren bitkisel kürler

Kozalak, defne yaprağı, rezene ve kırkkilit otuyla hazırlanan kürleri düzenli olarak kullandığınızda bel fıtığı ağrılarından kısa sürede kurtulmanız mümkün.

Haberin Eklenme Tarihi: 2.08.2018 00:00:00 - Güncelleme Tarihi: 2.08.2018 00:00:00
ABONE OL

Genç yaşlı dinlemeden hemen hemen her insanın karşılaşabileceği bir hastalıktır bel fıtığı. Ülkemizde baş ağrılarından sonra en fazla görünen ağrılar arasında yer alır. Sürekli ayakta kalanlar, dengesiz pozisyonlarda bel hareketi yapanlar, ağır yük taşıyanlar ve sürekli aynı pozisyonda kalan insanlar bel fıtığıyla karşılaşma riski en yüksek olan kimselerdir. 

Disk kaymasına dikkat edin

Omurgaların aşağı bölümlerindeki omurga disklerini sarıp kavrayan dokuların yırtılmasıyla ortaya çıkan bel fıtığı, kişinin yaşam kalitesini düşürerek hayatı çekilmez bir hale getirir. Bel fıtığı; omurlar arasında bulunan içi sıvı dolu disklerin, içindeki sıvı miktarının azalmasıyla yapısal ve şekilsel olarak bozulmaları ve omur kemiklerinin arasına sıkışmasıdır. Basit tanımıyla disk kayması olarak da bilinir. Bel bölgesinde 5 tane omur vardır. Omurilikle kuyruk sokumu denen bölge arasında bulunan bu omurların arasında ise içinde jelimsi bir sıvı bulunan silikonumsu kıkırdak yapılar vardır ve bunlara disk denir. Diskler omurlar arasında tampon görevi görür. 

Alternatif tıpla çözüm

Disklerin görevi omurların üst üste binmesini ve birbirine sürtmesini engellemektir. Aynı zamanda da bel bölgesine olan baskıyı kemiğe, kasa ve kıkırdağa eşit olarak dağıtmaktır. Bel bölgesinde bulunan bu 5 omurdan attaki 2 omur ve aralarındaki 2 disk, genel olarak çok daha fazla ağırlığa maruz kalır. Baskı artınca disklerin içindeki sıvı baskıdan dolayı dışa çıkmaya başlar. İçindeki sıvı azalınca diskin yapısı bozulur, genişler ve yassı hale gelir. Genel olarak 35-60 yaş arasında görülen bu hastalık, ilk olarak ilaçla tedavi edilir. Bel fıtığı tedavisinde ilaçla sonuç alınamazsa fizik tedavi sürecine geçilir. Fizik tedavi sürecinin sonunda da başarılı olunmayınca, cerrahi müdahaleyle tedavi sağlanır. Ancak cerrahi müdahale hastaların çok fazla tercih etmediği bir tedavi yoludur. Bu aşamada hastalar alternatif tıp yöntemlerinden yararlanabilirler.

DEFNE YAPRAĞI KÜRÜ

Defne yaprağı kürü için 10 gram defne yaprağı uygun bir tencere içinde 5 dakika süreyle kaynatılır. Bir süre demlenmesi için bekletilir ve günde 2 bardağı geçmeyecek şekilde tüketilir.

KOZALAK KÜRÜ

Taze kozalakla hazırlanan bel fıtığı kürü için bir bardak su içine 5 gram taze kozalak eklenir ve 10 dakika süreyle kaynatılır. Elde edilen karışım günde bir bardak olacak şekilde tüketilebilir.

REZENE KÜRÜ

Rezeneyle hazırlanan bel fıtığı kürü için bir bardak kaynamış suyun içine 5 gram rezene tohumu eklenir ve demlenmesi beklenir. 3 dakika süreyle demlenen rezene çayı, günde 2 bardağı aşmayacak şekilde içilebilir.

KIRKKİLİT OTU KÜRÜ

Bel fıtığı için hazırlanabilen bu bitkisel kür için bir cezveye bir bardak su ve bir parça kırkkilit otu konulur. Karışım 5 dakika kadar kaynatılır. Biraz ılıdıktan sonra karışım süzülür ve lapa kalan kısım bel bölgesine uygulanır. 4 hafta içinde bu tedaviden sonuç alınabilir.