Çakşır kökü ağrıları geçirir

Kendinizi halsiz hissediyor, kas ve eklem ağrısı çekiyorsanız çakşır kökünden yapılan çayı için, hastalığı unutun.

Haberin Eklenme Tarihi: 27.07.2018 00:00:00 - Güncelleme Tarihi: 27.07.2018 00:00:00
ABONE OL

Çakşır otunun kökünden elde edilen toz; balın içine karıştırılarak ya da çayı yapılarak tüketildiğinde kas ve eklem ağrılarını ortadan kaldırıyor. Bunun yanı sıra çakşır otu, kaslarda ve eklemlerde oluşan ağrıları dindiriyor. Sinir sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasına destek oluyor. Vücudumuzdaki toksinleri, yani zararlı maddeleri vücuttan uzaklaştırıyor. Bu özelliği sayesinde soğuk algınlığından tutun geçmek bilmeyen balgama kadar kış hastalıklarıyla ilgili birçok sorunu çözüyor. Vücutta kan şekerini düşürücü bir etki yaratıyor, bu nedenle ölçülü tüketmek, aşırıya kaçmamak büyük önem taşıyor. Vücuda sağladığı enerji sayesinde zindelik veriyor. Hücrelerin kendilerini yenileme sürecini hızlandırıcı etkisiyle yaraların iyileşme sürecine katkısı olduğu biliniyor. İştah açıcı bir etki oluşturduğundan özellikle kilo almak isteyip de alamayanlar tarafından değerlendiriliyor. 

GÜNDE BİR BARDAK YETERLİ

Eğer çakşır otunu çay olarak tüketmek istiyorsanız toz ya da kökten 1 tatlı kaşığı kadarını, kaynattığınız suyun içinde 10-15 dakika kadar demleyip süzdürdükten sonra ortaya çıkan çayı içebilirsiniz. (Kök şeklinde aldığınız çakşırı, evde kendiniz de toz haline getirebilirsiniz.) Bu çayı günde 1 bardak içmeniz yeterli olacaktır. 

SİVİLCELERE ÇARE OLUR

Eğer cildinizdeki yara, sivilce ve akne izlerinden kurtulmak için çakşır otu kullanmak istiyorsanız çakşır yağını tercih edebilir, 1 çay kaşığı kadar çakşır yağını yarım çay kaşığı kadar zeytinyağıyla karıştırdıktan sonra istediğiniz bölgeye uygulayabilirsiniz.