Romatizma ağrısını azaltan kürler

Bitkisel tedavi uzmanları, romatizma ağrısını dindirmek için kereviz, ısırgan otu, et suyu ve kiraz sapıyla hazırlanan kürlerin kullanılmasını tavsiye ediyor.

Haberin Eklenme Tarihi: 15.04.2019 08:00:00 - Güncelleme Tarihi: 15.04.2019 08:00:00
ABONE OL

Romatoid artrit, tüm eklemleri tutan,kronik iltihabi bir hastalıktır. Kadınlarda erkeklere oranla 3 kat fazla görülür. Hastalarda, tutulan eklemler ağrılı, kızarık ve şiştir. Birden fazla eklemde aynı anda tutulum görülür. İlerleyen safhalarda, el ve ayak eklemlerinde deformasyon (yapısal bozukluklar) oluşur. Hastalığın tedavisinde, uzun süreli kortizon, ağrı kesiciler ve özellikle aspirin kullanılır. Bazı hastalarda bağışıklık sistemini baskılayan ilaçlar kullanılması yaygın modern tıp yaklaşımıdır. 

PAÇA VE ET SUYU 

Romatizma hastalığının en önemli sebeplerinden biri, beslenmeyle alınan kolajenin azalmasıdır. Kolajen, bağ dokunun ana maddesidir. Kolajen olmadan insan vücudunun sağlıklı, diri, dinç ve ayakta kalabilmesi mümkün değildir. Kolajenin kaybının sebebi, kolajen içeren gıdaların az tüketilmesidir. Peki, hangi gıdalar kolajen içerir? Paça, et suyu, kemik suyu, kemikli et. Dolayısıyla, romatizmal hastalıklardan korunmak için öncelikle kolajenden zengin beslenmek gerekir. 

KİRAZ SAPI ETKİLİ

Kiraz sapı ısırgan kürünün hiçbir zararı yoktur. Ayrıca kiraz sapı, zayıflamada da önemli rol oynamaktadır. Bu küre takviye olarak sinir sıkışması problemindeki ağrıları gidermek için ardıç yağıyla masaj yapabilirsiniz. Haftada 3-4 gün uygulayabilirsiniz. Kürü ilk uygulamaya başladığınız hafta vücutta depolanır, ikinci hafta ise tedavi etmeye ve ağrıları gidermeye başlar.

KEREVİZ KARIŞIMI

Bir adet orta boy kerevizi soyup dilimleyin. Dilerseniz, yeşil yapraklarını da ilave edebilirsiniz. Yarım litre suyu kaynatın ve kerevizleri içine atın. Haşladığınız suyu ikiye bölerek, öğle ve akşam yemeklerinden bir saat önce ya da yemeklerden sonra için. Bir hafta sonra ağrılarınızın azaldığını göreceksiniz. Kereviz kürü, 15 gün uygulanacak ve her gün taze olarak hazırlanacaktır. Bir hafta ara verilip, bir hafta daha uygulanmalıdır.

ISIRGAN OTU FORMÜLÜ

Yarım litre klorsuz suyu kaynatın, daha sonra kiraz sapını ilave edin. Yaklaşık 3 dakika daha kaynatın. Kiraz sapı miktarı kadar ısırgan otunu karışıma ekleyin. Kaynatın ve ılıdıktan sonra süzüp için. Hazırlamış olduğunuz bu kürün bir bardağını sabah kahvaltıdan 2 saat sonra, kalan bir bardağını ise akşam yemeğinden 2 saat önce tüketin.