TRT'de tarih yeniden canlanıyor

Mevlana'dan Sultan Alp Aslan'a, Barbaros Hayrettin Paşa'dan Mehmet Akif Ersoy'a kadar, tarihte yerini almış birçok ismin hikayesi yeni sezonda TRT 1'de izleyiciyle buluşacak.

Haberin Eklenme Tarihi: 10.07.2021 02:45:00 - Güncelleme Tarihi: 10.07.2021 11:38:00
ABONE OL

'Diriliş Ertuğrul', 'Uyanış: Büyük Selçuklu', 'Mehmetçik Kûtulamâre' ve 'Abdülhamit' gibi dizilerle izleyenleri tarihte yolculuğa çıkaran TRT, yeni sezonda da birbirinden iddialı yapımları ekrana getirecek. Mevlana'dan Sultan Alp Aslan'a, Barbaros Hayrettin Paşa'dan Mehmet Akif Ersoy'a kadar, tarihte yerini almış birçok ismin hayatı, mücadeleleri ve eserleri TRT'de izleyiciyle buluşacak.

İDDİALI YAPIMLAR

Büyük Selçuklu Hükümdarı Sultan Alparslan, dönemin aktörleriyle tarihe damga vuran büyük savaşı güçlü kadrosuyla 'Sultan Alp Arslan' dizisiyle yayında olacak. Gazi Mustafa Kemal Paşa ve Enver Paşa liderliğinde bir grup Osmanlı subayının Libya topraklarında İtalyan işgaline karşı başlattığı destansı mücadele 'Trablusgarb' dizisinde ele alınacak. 66 yıllık yaşamından bıraktığı izle bugüne ışık tutan mutasavvıf Mevlana'nın hikayesi, bir başka Türk mutasavvıf Hacı Bayram-ı Veli'nin öyküsü, TRT'nin iddialı yapımları arasında yer alıyor. Büyük Selçuklu Devleti döneminde yaşayan Abdülkadir Geylani'nin hayatı da Hay Sultan dizisiyle hayat bulacak. Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy'un yaşamı, İstiklal Marşı'nı nasıl yazdığı, mücadelesi de mini dizi olarak izleyenlerle buluşacak.