Ekrem İmamoğlu'nun veri kopyalama talimatı mahkemece durduruldu

İstanbul 4. İdare Mahkemesi, Ekrem İmamoğlu'nun belediyenin veri tabanı kayıtlarının elektronik olarak kopyalanmasına ilişkin kararın yürütmesinin durdurulmasına karar verdi.

Haberin Eklenme Tarihi: 19.04.2019 16:38:00 - Güncelleme Tarihi: 19.04.2019 17:15:00
ABONE OL

Ekrem İmamoğlu'nun, İstanbul Büyükşehir Belediyesi verilerinin kopyalanması yönündeki kararıyla ilgili son dakika gelişmesi yaşandı.

31 Mart seçimlerine yapılan itirazlar sonuçlanmadan İBB Başkanlığı mazbatasını alan Ekrem İmamoğlu, ilk iş olarak Teftiş Kurulu Başkanlığı'na verdiği talimatla belediye bünyesindeki 2 müfettiş ve belediye içinden veya dışından belirlenecek 3 uzman dahil edilerek 5 kişilik heyetle tüm İBB veri tabanı kayıtlarının elektronik olarak kopyalanmasını istemişti. Gelen bilgiliere göre, İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi verilerinin kopyalanmasına yönelik aldığı tartışılan karar İstanbul 4. İdare Mahkemesi tarafından durduruldu.



BÜYÜK TEPKİ ÇEKEN KARAR


İstanbul seçimleriyle ilgili tartışmalar sürerken YSK'nın henüz itiraz sürecini sonuçlandırmadan mazbata verdiği CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun ilk iş olarak belediyenin elektronik veritabanının kopyalanması için talimat verdiği ortaya çıkmıştı. Ekrem İmamoğlu'nun hiçbir güvenlik soruşturmasından geçmeyen ve herhangi bir belediye çalşanı olmayan 3 kişiye belediyenin tüm mahrem bilgilerini teslim etmesi büyük tepki çekmişti.