Almanların kini dinmek bilmiyor

Başkan Erdoğan ile çektirdiği fotoğraf nedeniyle Almanya’da hedef tahtasına oturtulan Mesut Özil ve İlkay Gündoğan’a kinleri dinmiyor. Almanya ile Fransa'nın golsüz berabere kaldığı maçta İlkay’a yapılan ırkçı tezahüratlar Avrupa'da yankılandı.

Haberin Eklenme Tarihi: 8.09.2018 02:00:00 - Güncelleme Tarihi: 8.09.2018 02:00:00
ABONE OL

GÜNEŞ

KARİYERİNE DEVAM ETTİ 

ALMANYA Milli Takımı’ndan ‘ırkçılık ve saygısızlık’ gerekçesiyle ayrıldığını açıklayan Mesut Özil’in ardından şimdi de İlkay Gündoğan krizi yaşanıyor… Geçen Mayıs ayında Mesut Özil, İlkay Gündoğan ve Cenk Tosun'un Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile çektirdiği fotoğraf nedeniyle Almanya’da ırkçı saldırılara maruz kalan ikiliden Mesut, milli takımı bıraktığını açıklamıştı. Almanya Milli Takım kariyerini sürdürme kararı alan İlkay ise önceki gün UEFA Uluslar Ligi A Grubu'nda Almanya ile Fransa golsüz berabere kaldığı mücadelede protesto edildi. 

EVİME GÜLEREK GİDECEĞİM 

MÜNİH’DEKİ Allianz Arena’da oynanan maçın 66. dakikasında Leon Goretzka'nın yerine oyuna girmek için kenara gelen İlkay, tribünlerden gelen ırkçı tezahüratlarla şoke oldu. İlkay'a gerçekleştirilen bu saldırı dış basında da büyük bir tepkiyle karşılanırken, 27 yaşındaki futbolcu mücadelenin ardından, “Bugün (Önceki gün) evime gülerek gidebileceğim. Alkışların daha çok olmasından ötürü memnunum. Ben de bunlara cevap verdim ve tamamı ile oyunuma odaklandım” dedi. İlkay, “Ben, Almanya için oynamaktan gurur duyuyorum” demişti.