Cenk Tosun'un yeni hocası belli oldu

Marco Silva ile yollarını ayırmaya hazırlanan Everton, David Unsworth’u göreve getirmeye hazırlanıyor.

Haberin Eklenme Tarihi: 11.02.2019 13:19:00 - Güncelleme Tarihi: 11.02.2019 13:36:00
ABONE OL

Levent GÜLTEKİN - GunesSpor - Özel Haber

Geçtiğimiz sezona Ronaldo Koeman’la başlayan, daha sonra 15.haftada Sam Allardayce ile yoluna devam eden Everton aradan geçen 1 yılın ardından yine bir teknik adam problemiyle karşı karşıya kaldı.

Sezon başında hemen hemen 100 milyon euro’luk transfer yatırımı yapmasına rağmen Marco Silva ile beklenen başarıyı yakalamayan Everton, tecrübeli teknik adamla yollarını ayırmaya hazırlanıyor. 27 hafta sonunda ligde 33 puan toplayabilen ve son 3 haftada ise 0 çeken Marco Silva’ya duyulan güven bir hayli azalırken, İngiliz yöneticilerin geçen sezon yaptığı gibi göreve yine David Unsworth’u getireceği öğrenildi. Everton’ın alt yapısında görev alan ve futbolculuk kariyerinden beri kulübün içini çok iyi bilen 43 yaşında genç çalıştırıcının önümüzdeki günlerde göreve başlayacağı belirtilirken, bu hafta Cardiff deplasmanı öncesi Marco Silva ayrılığının gerçekleşmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz sezon 10.haftada Koeman’la yollarını ayıran Everton yönetimi David Unsworth’u takımın başına getirmiş, Unsworth 5 maçlık periyodda 7 puan toplamayı bilmişti. Tecrübeli çalıştırıcı daha sonra yerini Sam Allardayce’a bırakmıştı.

David Unsworth'un geçtiğimiz sezon ki 5 maçı:

Leicester City: 2 Everton: 0
Everton: 3 Watford: 2
C.Palace: 2 Everton: 2
Southampton: 4 Everton: 1
Everton: 4 West Ham: 0