Hikmet Karaman: Beşiktaş, City-Barça karışımı

Türk futbolunun deneyimli teknik adamları Şampiyonlar Ligi'nde gruptan namağlup lider olarak çıkan Beşiktaş'ın başarısını Skorer'e yorumladı.

Haberin Eklenme Tarihi: 7.12.2017 12:03:00 - Güncelleme Tarihi: 7.12.2017 12:05:00
ABONE OL

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda rekorlar kırdı, tarih yazdı, namağlup lider olarak ikinci tur vizesi aldı. Türk futbolunun ünlü teknik adamları siyah-beyazlı ekibin bu başarısını yorumladı.

İşte o yorumlar:

Hikmet Karaman: "Beşiktaş'a bu turdan sonra kim çıkarsa çıksın fark etmez. Beşiktaş futbol takımının özellikle Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı futbol, Manchester City-Barcelona karışımı bir şey. Bunu başka bir Avrupa takımı yapsaydı, bütün taktikleri, oyun kurması, pas bağlantıları inanılmaz bir şekilde Avrupa sosyal medyasında yer alırdı. Maçlardan sonra sosyal medyada Manchester City-Guardiola taktiği, Liverpool-Klopp taktiği diye paylaşıyorlar. Bence Beşiktaş-Şenol Güneş taktiği de bunların arasına girdi. 

Chelsea'nin artıları ve Beşiktaş'ın artıları

Kaleci Tolga müthiş oynadı. Chelsea, Manchester United, Tottenham ve Liverpool'u canlı seyrettim. Bayern Münih, ve Beşiktaş'ı da seyrettim. Beşiktaş bu gruptan namağlup lider çıktı. Chelsea de çıksa fark etmez. Chelsea'nin Beşiktaş'tan bir artısı defans oyununda çok çabuk beşliye, önlerinde üçlü ya da dörtlüye dönüyorlar. Topu öne oynadıkları zaman defans çok çabuk orta sahaya kadar çıkıyor. Beşiktaş'ın Chelsea'ye üstünlüğü oyunun içerisinde yapmış olduğu pas trafiği ve hücum oyununda varyasyonları. Chelsea sezon başında tökezlemeye başlamıştı. Watford'un yendikten sonra toparlandılar. Chelsea-Manchester United maçını stattan izledim. O maçta santforları Morata'nın attığı gol mükemmeldi. Chelsea takımına baktığın zaman defansı çok güçlü. Beşiktaş'ın hücum kreatifi Chelsea'ya göre daha değişken. 

Vural: Shakthar ve Basel diğer takımların bir tık altında

Yılmaz Vural: "Beşiktaş bu turnuvada çok başarılı oldu. Avrupa'da ilk 16 takımı arasında. Almanya ikincisini yendiler. Negredo ve Lens gibi oyuncular oldu. Bundan sonrası için Beşiktaş takımına güveniyorum. Futbol adına doğruları yapıyor. Her oyuncu hazır tutuluyor. İyi bir kura çekerse ilk 8 takım arasına kalması sözkonusu. Şu anda Beşiktaş için ne kadar övgüde bulunsak azdır. Bir ilki başardı. 14 puan aldı. Bir futbol adamı olarak kendilerini tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum. Shakhtar bize ters geliyor. Ama Shakhtar ve Basel kadro yapıları olarak diğer dev takımların bir tık aşağısında."

Doğan: Aşağılık kompleksini aşmamız lazım

Ziya Doğan: 'Türk takımları, Avrupa takımlarını yakaladı diyorum' inanmıyorlar. Beşiktaş bu kadroyla Avrupa Şampiyonu olmazsa, Türkiye Ligi'nde şampiyon olursa başarılı sayılmaz. Futbol takımları algıyı kırıyor ama medya ve yöneticiler kıramıyor. Hala bizi eski Türkiye sanıyorlar. G.Saray Avrupa şampiyonu oldu, Fenerbahçe 3 orta sahası sakatlanmasıydı, Avrupa Şampiyonu olabilirdi. Yemin ediyorum 2000'de 'G.Saray Avrupa Şampiyonu olur' diyordum. Hep söyledim o dönem. Türk medyası şunu yazıyordu, bu turu da geçtik buraya kadar. Beşiktaş'ın Avrupa şampiyonu olmasını bekliyorum. PSG-Bayern Münih maçını izledim. Beşiktaş'tan iyi mi, değil. Aşağılık kompleksini aşmamız lazım.  

Skorer