Google'dan güvenlik uyarısı

En çok kullanılan arama motoru Google, haber sitelerinin güvenilirliği konusunda kullanıcıları uyaracak olan yeni bir özelliği test ediyor.

Haberin Eklenme Tarihi: 28.06.2021 17:30:00 - Güncelleme Tarihi: 28.06.2021 17:30:00
ABONE OL

En çok kullanılan arama motoru Google, haber sitelerinin güvenilirliği konusunda kullanıcıları uyaracak olan yeni bir özelliği test ediyor. Bu özellikle birlikte, bakmakta olduğunuz haberin güvenilir olup olmadığı hızlıca test edilecek ve eğer içerik güvenilmezse, bir uyarı mesajıyla karşılaşacaksınız.

Google, içerikte geçen bilgileri doğrularken fact-checking yöntemini kullanacak. Yani bir haber çıktığında birden fazla site taranacak ve sitelerde yer alan bilgiler birbirlerinden farklılarsa, fotoğrafta gördüğünüz gibi bir uyarı alacaksınız.

Fakat burada odaklanılması gereken başka bir nokta var ki o da Son dakika haberleri. Normal şartlarda bahsettiğimiz gibi diğer birçok siteyi kullanarak doğrulama yapacak olan Google, son dakika haberlerini doğrulamak konusunda sorun yaşayabilir. Bunun da arama motorunun aslında doğru olan bir haberi, riskli şeklinde kullanıcılara sunmasına sebep olabileceği düşünülüyor.