ANKA gösterecek, ATAK vuracak!

Yerli ve milli savunma sanayiinde önemli adımlar atılmaya devam ediliyor. Türkiye, bu noktada müşterek harekat kabiliyeti kapsamında devrim niteliğinde adımlar atıyor. Önümüzdeki dönemde ATAK helikopterlerinin ANKA'dan gelen hedefleri imha edebileceğini belirten Savunma Sanayi Analisti Kadir Doğan, "Böyle bir durumun gerçekleşmesi çok ciddi bir kabiliyet kazanımı anlamına geliyor. Ortak bir haberleşme yapısı üstünden, insanlı ve insansız sistemlerin birbirleri ile haberleşmeleri ve sahip olduğu farkındalıkları paylaşmaları oldukça kritik" değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Eklenme Tarihi: 28.10.2020 11:02:00 - Güncelleme Tarihi: 28.10.2020 11:02:00
ABONE OL

Savunma Sanayi Analisti Kadir Doğan, önümüzdeki dönemde ATAK helikopterinin ANKA'dan gelecek hedefleri imha edebileceğine dikkat çekerek, "ATAK ile ANKA'nın ortak hareket kabiliyeti elde etmesinin terörle mücadelede çok ciddi avantaj sağlar" ifadesine yer verdi.

ANKA'nın sahip olduğu kabiliyetlerle bulunduğu bölgeyi okuyabilen bir platform olduğunu söyleyen Doğan şu ifadeye yer verdi:

"ANKA'DA GELEN HEDEFLERİ İMHA EDECEK"

Yeni Şafak'ta yer alan haberde, ANKA'nın, içerisinde yer alan faydalı yükler sebebiyle çok ciddi kabiliyetlere sahip olduğunu belirten Doğan şunları söyledi:

TERÖRLE MÜCADELEDE BÜYÜK AVANTAJ SAĞLAR

ATAK ile ANKA'nın ortak hareket kabiliyeti elde etmesinin terörle mücadelede çok ciddi avantaj sağlayacağını belirten Doğan, sözlerini şöyle devam ettirdi:

MÜŞTEREK HAREKAT KABİLİYETİ NEDEN ÖNEMLİ?

Doğan, müşterek harekat kavramının ne anlama geldiğini ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ne gibi avantajlar sağladığını da şu cümlelerle anlattı:

Günümüzde dünyanın önde gelen tüm ülkeleri maksimum düzeyde müşterek çalışma kabiliyetine sahip olmak için çok ciddi çalışmalar yürütüyor. Müşterek çalışma kabiliyetinin bu kadar önemli olmasının temel sebebi, bu kabiliyete sahip olup, müşterek çalışma mimarisi içerisine dahil edilen platformların etkinliklerinin çok ciddi derecede artmasından kaynaklanıyor.

Birkaç ay öncesinde Roketsan TRLG-230 güdümlü mühimmatının TB2 SİHA’dan gelen bilgiler ile hedefini vurduğunu görmüştük. Bu müşterek çalışma adına çok önemli bir örnekti. Bu örnekte de görüleceği gibi müşterek çalışma mimarisi içerisinde yer alan araçlar birbirleri ile entegre bir şekilde hareket ettikleri için, bir nevi birbirlerinin kabiliyetlerine de sahip oluyorlar. Siz bu kabiliyetleri iyi bir şekilde yönetebilirseniz çok daha efektif ve etkin bir mimari ortaya koyuyorsunuz."