Ailece el ele verip toprağı sanata dönüştürüyorlar

Nevşehir'in Avanos ilçesinde atölyeleri bulunan çanak ustası anne ve baba, çocuklarının da yardımıyla hazırladıkları ürünleri yurt içi ve yurt dışına pazarlıyor.

Haberin Eklenme Tarihi: 16.05.2019 13:35:00 - Güncelleme Tarihi: 16.05.2019 13:37:00
ABONE OL

Nevşehir'in el sanatlarıyla ünlü Avanos ilçesinde, çanak ustası anne ve baba, çocuklarının da yardımıyla atölyelerinde ürettikleri ürünleri yurt içi ve yurt dışına satıyor.

Ortaokul yıllarında mesleğe başlayan 38 yaşındaki Muharrem Akkuş, 16 yıldır da eşi Özlem Akkuş (34) ile toprağı sanata dönüştürüyor. Çifte, ürünleri hazırlarken, mesleği öğrettikleri çocukları da yardımcı oluyor.

Anne Özlem ve baba Muharrem Akkuş, oğulları Deniz (14) ile tezgahta çamura şekil verirken, kızları Melisa (12) da kurumaya bırakılan ürünlerle ilgileniyor.

Muharrem Akkuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Sanat altın bileziktir." atasözünden yola çıkarak mesleğini eşine ve çocuklarına öğretme yolunu seçtiğini söyledi.

Mesleğin Avanos'ta babadanoğla geçtiğini ifade eden Akkuş, "Babamdan öğrendim, evlendikten sonra eşime öğrettim, şimdi de oğlumu yetiştiriyorum. Eşimle atölyede çalışıyoruz, oğlum ve kızım da okuldan sonra ve hafta sonları bize yardım ediyor." dedi.

(AA)