Bidonla gelen madalya

Pandemiden kısa süre önce haltere merak salan Canan, salonlar kapanınca kendi kendine antrenman yapmaya başladı.

Haberin Eklenme Tarihi: 6.07.2021 17:30:00 - Güncelleme Tarihi: 6.07.2021 07:59:00
ABONE OL

5 litrelik su bidonlarını demir çubuğa takıp kaldırarak güç depolayan, kapıya lastik ip bağlayarak bacak ve kol kaslarını geliştiren Canan, ilk turnuvasında bronz madalya kazandı.

İLK MÜSABAKADA İL BİRİNCİLİĞİ

Antalya'da yaşayan 16 yaşındaki Canan Canpolat, 2 yıl önce halter sporuna başladı. Ailesi, boyunun kısa kalacağı, elini, ayağını inciteceği düşüncesiyle halterle ilgilenmesine karşı çıkmasına rağmen Canan, antrenmanlara devam etti. İlk katıldığı turnuvada Antalya 1'incisi olan Canan, aynı yıl düzenlenen Türkiye şampiyonasında gümüş madalyanın sahibi oldu.

YILDIZLAR TÜRKİYE ŞAMPİYONASI

Pandemi nedeniyle turnuvalar iptal edilip, spor salonları kapatılınca iş başa düştü. Evinin bahçesinde koşu, cimnastik ve ısınma hareketleri yaptı. Demir çubuğa 5 litrelik plastik su bidonları takıp halter gibi kullanan Canan, lastik ipi demir kapıya bağlayarak bacak ve kol kaslarını geliştirdi. Genç kız, geçen hafta Bursa'da düzenlenen Yıldızlar Türkiye Şampiyonası'nda bronz madalya kazandı.

Afyonkarahisar'da 6-10 Temmuz'da yapılacak Türkiye Gençler ve U23 Halter Şampiyonası'na hazırlanan Canan, "2 yılda çok yol kat ettim. Hedefim ülkemi Avrupa ve dünya şampiyonasında temsil etmek" dedi.