Edirne'de 'yıldız savaşları'

Star Wars film serisinden çok etkilenen Cihat Uygun, 30 yıldır filmle ilgili bulduğu tüm parçaları biriktiriyor. 500 parçadan oluşan sergisi görenleri şaşırtan Uygun'un Edirne'deki evi ziyaretçi akınına uğruyor.

Haberin Eklenme Tarihi: 25.02.2022 19:30:00 - Güncelleme Tarihi: 25.02.2022 09:47:00
ABONE OL

15 YAŞINDA BU FİLMLE TANIŞTI

Amerikalı film yapımcısı ve yönetmen George Lucas'ın 1977'de başlangıç filmiyle efsaneleşen Yıldız Savaşları, dünyada milyonları etkilediği gibi Edirne'de e-ticaretle uğraşan Cihat Uygun'a da esin kaynağı oldu. Serinin ilk filmini izlediği 15 yaşında hayranlığı başlayan Uygun, filmle ilgili figürleri biriktirmeye başladı. 46 yaşındaki Uygun'un şu an 500 parça Star Wars figürü var ve hepsini müzeye çevirdiği evinde sergiliyor.

CANLANDIRMALAR DA YAPIYOR

Türkiye'de kendisinden başka bu şekilde Yıldız Savaşları koleksiyonu yapan birinin olmadığını söyleyen Cihat Uygun "Türkiye ve yurt dışından hoşuma giden ürünleri topluyorum. Bu figürleri yapan bir firma var, ben figürleri alıp 1'e 6 ölçülerde dioramalarda kendimce canlandırıyorum. Bu şekilde biriktirmeye devam ediyorum" dedi. Uygun "Aydınlatılmış dolaplar içerisinde figürleri sergilediğimi görenler önce çok şaşırıyor" dedi.