Geç gelen pişmanlık: Keşke aşılansaydık

Uzmanlar, hastanelerde korona tedavisi gören hastaların yüzde 95'inin genç ve aşısız olduğunu belirtiyor. Aşı olmayı ertelediği için yoğun bakımda olan hastalar pişmanlıklarını dile getirdi.

Haberin Eklenme Tarihi: 4.08.2021 12:00:00 - Güncelleme Tarihi: 4.08.2021 08:17:00
ABONE OL

İstanbul'daki Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi'nde 174 hasta koronavirüs tedavisi görüyor. Yoğun bakımda tedavi gören hastalar çok genç yaşta olan ve aşıyı ihmal eden hastalardan oluşuyor. Bunlardan birisi olan güvenlik görevlisi Hakan Ferit Erdal (38), Kurban Bayramı sonrası hastalığa yakalandı. TRT Haber'e yaşadıklarını anlatan Erdal, internette dolaşan yanlış bilgilere inandığı için aşı yaptırmadığını belirterek çok pişman olduğunu söyledi.

HAYATIMIN EN ZOR GÜNLERİ

30 yaşındaki din görevlisi Zekeriya Atabey ise tedbirlere uyduğunu ama aşı olmayı ertelediğini söyledi. Hastalığa 10 gün önce yakalanan Atabey, 4 gündür hastanede tedavi görüyor. Atabey, "Ecdadın dediği gibi 'ihmal etme ki imha olursun' sonra işte sonuç böyle oluyor. Aman dikkat etsinler ne genci ne yaşlısı fark etmiyor. 10 gündür hayatımın en zor zamanını geçirdim. Bir an önce aşıysa aşı, devlet ne diyorsa mutlaka yerine getirsinler. İhmal etmek insanı bu hale getiriyor" dedi.

YAN ETKİ İLK İKİ AY ORTAYA ÇIKAR

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Nurettin Erben, aşı karşıtlarının, bilimsel kanıtı olmayan savlarla ortaya çıktıklarını belirtti. Prof. Erben, vatandaşlardan iyi düşünmelerini isteyerek aşı olunması çağrısı yaptı ve "Aşının yan etkisini ilk 2 ay içinde görürüz, bu 2 ay içinde yan etki gelişmezse ondan sonra beklemeyiz" diye konuştu.

(Akşam)