İlk ders: Saygı

Bartın'da aile içi şiddetin önlenmesine yönelik düğmeye basan yetkililer şiddet eğilimli erkekler için terapi başlattı. Psikolog ve psikiyatristlerin katılımıyla gerçekleşen derslerde kişiler, ‘sağlıklı ve saygılı davranışa' yönlendiriliyor.

Haberin Eklenme Tarihi: 19.03.2022 20:30:00 - Güncelleme Tarihi: 19.03.2022 02:42:00
ABONE OL
AÇILAN AİLE İÇİ DAVALAR TAKİP EDİLİYOR

Bartın'da Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Bartın Üniversitesi işbirliğiyle "Sağlıklı ve Saygılı İlişkiler Programı" aile içi şiddetin azalması için eğitimler veriliyor. Şiddet eğilimli erkeklerin 'sağlıklı ve saygılı davranış'a yönlendirilmesi hedeflenen grup çalışmalarına 6 hafta önce başlandı. Diğer illerde de hayata geçirilmesi beklenen projede, şiddet uygulayan kişilere aile mahkemeleri aracılığıyla ulaşılarak terapiye davet ediliyor.

SORUNU HALININ ALTINA SÜPÜRMEMELİ

Şiddet uygulayan erkeklere, öfke kontrolü, iletişim becericisi gibi pek çok modülden oluşan program uygulanıyor. Bu sayede şiddet eğilimlerinin yok olması hedefleniyor. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Deniz Yılmaz "Sorunu halının altına süpürmeden şiddet göreni rehabilite ediyoruz ama bir daha şiddet olayları olmasın diye faillerle de bir araya geliyoruz. Bakanlığımızın onayıyla belki de ülkede ilk kez olacak şekilde faille çalışıyoruz" dedi.