Kalpten şampiyon

Haberin Eklenme Tarihi: 12.08.2021 19:00:00 - Güncelleme Tarihi: 12.08.2021 07:55:00
ABONE OL

20 yaşındaki Derya, annesinin 'Koşma kızım kalbin durur ölürsün' sözlerine aldırış etmeden gizlice çalışıp milli atlet forması giymeye hak kazandı. Kiraz ve elma toplayarak biriktirdiği eğitim parasını dolandırıcılara kaptırdı, yılmadı. Şimdi günlük 100 liraya bahçelerde meyve toplayıp antrenmanlara devam ediyor.

GİZLİCE YARIŞMALARA KATILDI

Karaman'ın Ermenek İlçesi Yukarıçağlar Köyü'nde çiftçi bir ailenin kızı olan Derya Ateşli, ortaokulda koşularda öğretmenlerinin dikkatini çekti. Derya Ateşli, ilçenin okul atletizm takımına seçildi. Sırasıyla dereceler elde eden Ateşli lise eğitimini sürdürdüğü sıralarda lisanslı sporcu oldu. Akife Ateşli, 'Koşma kızım kalbin durur, ölürsün' demesine rağmen Derya annesinden gizli antrenmanlara ve bölgesel yarışlara katılarak 4 yıl önce milli formayı giydi.

BRONZ MADALYA KAZANDI

Derya, 2 bin metre su engelli dalında ilk uluslararası yarışmasında bronz madalya kazandı. 2018'de 3 bin metre engelli dalında yılın sporcusu seçildi. Liseden sonra ABD'den sporcu bursuyla üniversite hakkı kazanan Derya, kiraz ve elma toplayarak biriktirdiği 4 bin lirasını da bir dolandırıcıya kaptırınca, pasaport ve vize işlemlerini karşılayacak parası olmadığı için önüne çıkan fırsatı değerlendiremedi. Ama hala hayallerinin peşinden koşuyor.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi 3'üncü sınıf öğrencisi Derya Ateşli (20), yaz tatilinde bir yandan günlük 100 liraya meyve bahçelerinde çalışarak okul harçlığını çıkartırken, bir yandan da işe koşarak gidip gelerek antrenman yapıyor.

Kızıyla dalga geçen köylülerin şimdi gurur duyduğunu söyleyen Akife Ateşli (53), "Koşmamasını söyledim. 'Tamam anne bıraktım' dedi. Ama benden habersiz koşuyormuş, yarışlara gidiyormuş. Onunla gururlanıyoruz" dedi.