Konya'daki saldırıyla ilgili yeni gelişme

Konya'da aynı aileden 7 kişinin öldürüldüğü olaya ilişkin, 10 şüpheli gözaltına alındı. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı ayrıca olayın failini yakalama çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Haberin Eklenme Tarihi: 31.07.2021 10:37:00 - Güncelleme Tarihi: 31.07.2021 12:22:00
ABONE OL

Konya Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, Meram ilçesinde aynı aileden 7 kişi silahla vurularak öldürülmesine ilişkin başlatılan soruşturmada olayın tüm yönleri ile aydınlatılması için Cumhuriyet Başsavcısı koordinesinde Cumhuriyet Başsavcı vekili ve 3 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiği belirtildi.

Cumhuriyet Başsavcılığınca olay yeri inceleme işlemleri yapıldığı, maktullerin otopsi işlemleri yapılarak ailelerine teslim edildiği ve soruşturma kapsamında delil toplama işlemlerinin devam ettiği ifade edilen açıklamada, şunları kaydedildi:

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY: PROVOKASYONLARA ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Konya'da aynı aileden 7 kişinin öldürüldüğü olaya ilişkin, "Ülkemizdeki birlik ve beraberliği baltalamak isteyen çevrelerin olayları başka bir yöne çekmeye çalışması şaşırtıcı değildir. Kardeşliğimiz üzerinden yapılacak provokasyonlara asla müsaade etmeyeceğiz." ifadesini kullandı.

Oktay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Konya'da yaşanan katliamda hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı dileyerek şunları kaydetti:

AK PARTİ'Lİ ÇELİK: PROVOKATİF AÇIKLAMALAR YAPANLAR, KATLİAM SİYASETİNİN TEMSİLCİLERİDİR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Konya'da bir aileden 7 kişinin canice öldürülmesinin herkesin yüreğini yaktığını belirtti.

"Bu canice eylemi lanetliyoruz, vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyoruz." değerlendirmesinde bulunan Çelik, bir husumetten kaynaklı gerçekleştirilen canice olayın faillerinin yakalanıp en ağır şekilde cezalandırılacağını bildirdi.

"Canice gerçekleştirilen bu olayı etnik bir çatışma gibi sunanların amacı provokasyondur. Canice gerçekleştirilen bu olay üzerinden provokatif açıklamalar yapanlar, katliam siyasetinin temsilcileridir." diyen Çelik, şunları kaydetti: