Memur maaşları bayramdan önce yatacak mı? Emekli memur maaşlarının ödeneceği tarih belli oldu!

Memur maaşları bayramdan önce yatacak mı? sorusunun yanıtı milyonlarca memur tarafından araştırılıyor. Kurban Bayramı'na az bir süre kala memurlar maaşlarını almış bir şekilde bayramı geçirmek istiyor. Kurban Bayramı bu sene 11 Ağustos itibari ile başlıyor. Memur çalışanlar ve emekli memurlar maaşlarının bayramdan önce ödenip ödenmeyeceği ile ilgili Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılacak açıklamayı bekliyor. Peki, Bakanlıktan memur maaşlarının daha önce yatırılması ile ilgili bir açıklama geldi mi? Memur maaşları bayramdan önce yatacak mı? sorusunun yanıtı ve güncel gelişmeleri haberimizden takip edebilirsiniz.

Haberin Eklenme Tarihi: 5.08.2019 15:35:00 - Güncelleme Tarihi: 5.08.2019 15:38:00
ABONE OL

Memur maaşları bayramdan önce yatacak mı? Emekli memur maaşları ne zaman ödenecek? sorularının yanıtı milyonlarca memur tarafından yoğun olarak araştırılıyor. Kurban Bayramı'nın yaklaşması ile memurlar maaşlarını almış bir şekilde bayramı geçirmek istiyor. Memur çalışanlar ve emekli memurlar maaşlarının bayramdan önce yatıp yatmacağı hakkında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılacak bir açıklamayı bekliyor. Peki, Bakanlıktan memur maaşlarının daha önce yatırılması ile ilgili bir açıklama geldi mi? Memur maaşları bayramdan önce yatacak mı? sorusunun yanıtı ve güncel gelişmeleri haberimizde.

Kurban Bayramı bu sene 11 Ağustos itibari ile başlıyor. Arefe günü ise 10 Ağustos olup, bayram iznine ayrılan memurlar maaşlarının erkenden yatırılmasını istiyor. Memur maaşlarının bayramdan önce ödenip ödenmeyeceği ile ilgili açıklama geldi.

MEMUR MAAŞLARI BAYRAMDAN ÖNCE YATACAK MI?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, evde bakım aylığı ödemelerinin 9 Ağustos'ta yapılacağını açıkladı. Evde bakım aylığı hakkında yapılan resmi açıklamanın ardından memurlar da kendileri için yapılacak açıklamaya odaklandı. Memurların maaşları da 9 Ağustos'ta hesaplara yatacak.

Başkan Erdoğan, "Kamu çalışanlarımızın bu ay Kurban Bayramı sonrasına denk gelen maaş ödemeleri bayram öncesinde, 9 Ağustos Cuma günü yapılacak" dedi.

MEMUR MAAŞLARI NE ZAMAN YATIYOR?

Memur maaşları her ayın 15'inde kişilerin banka hesaplarına yatırılıyor. Ancak maaşların yatırılması hususuyla alakalı her ay için belirli bir saat bulunmuyor. Fakat genel olarak maaşların gece yarısı yatırıldığı gözlemleniyor. Saat 00:00 ila 02:00 arasında yatırılabiliyor. Maaşlar önceden yalnızca kamu bankalarına yatırılıyordu. Ancak günümüzde maaş hesabı özel bir bankaya da yatırılabiliyor.