Nakil beklediği kalbi çiziyor

İzmir'de 9 yıldır yapay kalple yaşamını sürdüren 17 yaşındaki Zeynep Altun, resimlerde çizdiği kalbe kavuşmak için umutla bekliyor.

Haberin Eklenme Tarihi: 25.06.2021 13:30:00 - Güncelleme Tarihi: 25.06.2021 13:08:00
ABONE OL

Bir an önce kalp nakli olup sağlığına kavuşmayı hayal eden Zeynep, "Kalp çizmek benim için değişik bir duygu. Resimlerde çizdiğim sağlam kalbe kavuşmak istiyorum" dedi.

Anne Gönül Altun da 9 yıldır kızına uygun kalp çıkmasını beklediklerini anlattı.

Zor bir süreçten geçtiklerini ancak umutlarını hiç kaybetmediklerini dile getiren Altun, "Kızımın resimle ilgilenmesi beni mutlu ediyor. Kalp resimleri çiziyor. Bir anne olarak en büyük isteğim, kızımın kalp nakli olarak sağlığına kavuşması." diye konuştu.

EÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zülal Ülger Tutar ise Zeynep'e 8 yaşındayken yapay kalp destek cihazı takıldığını ifade etti.

Zeynep'in bir an önce kalp nakli olması gerektiğini anlatan Tutar, "Hastamızın 9 yıldan bu yana kalp nakli beklemesi ülkemizdeki organ bağışının azlığını gösteriyor. Zaman zaman komplikasyonlar yaşasa da hastamız umutla nakil olacağı günü bekliyor." ifadelerini kullandı.