Sopalı tedavi kuyruğu

Kendisini ‘şifacı' olarak tanıtan Iraklı Mala Ali Kürdistani, Başakşehir'de açtığı ofiste insanları ‘sopayla' tedavi etti. Vatandaşlar şikayetçi olunca, onlarca kişinin kapısında kuyruk olduğu ofise baskın düzenlendi.

Haberin Eklenme Tarihi: 4.08.2021 13:00:00 - Güncelleme Tarihi: 4.08.2021 13:00:00
ABONE OL

Kendisini 'şifacı' olarak tanıtan, geçen yıl Suudi Arabistan'da tutuklanan ve ardından serbest bırakılan Mala Ali Kürdistani, Türkiye'ye gelip Başakşehir'de ofis açtı. Sosyal medya üzerinden yaptığı tanıtım üzerine yüzlerce kişi tedavi olma umuduyla ofise geldi. Ofise otizmli çocuklarını getiren aileler, Kürdistani'nin sözde tedavi yöntemlerini görünce şikayetçi oldu. Şikayetçilerden birinin kaydettiği görüntülerde Kürdistani'nin asistanının çocuğun ayaklarının altına sopayla vurduğu görülüyor.

YETKİSİZDİ, MÜHÜRLENDİ

Savcılığa yapılan suç duyurularının ardından ekipler, ofise baskın yaptı. Yetkisiz, ruhsatsız olduğu ve tıbbi literatüre uymadığı belirlenen ofis mühürlendi. Ofisteki 3 çalışan emniyete götürüldü. Kürdistani'den ilaç almaya geldiğini söyleyen bir kişi, "Önce dua okudu sonra kulaklarını çekti, sopayla sırtına vurdu. Verdiği ilaç bayram şekeri gibiydi" dedi.

Otizmli çocuğunu götüren Mustafa Kaplan, "Çocuğun ayaklarına vurmak için 200 TL alıyor. İşlemin 1 sene süreceğini, iki ayda bir kontrole gelinmesi gerektiğini söyledi" dedi.

ABD'DEN GELEN BİLE VAR

Birkaç gündür olduğu gibi yine çeşitli illerden ve yurtdışından gelenler, sabahın erken saatlerinde Mala Ali Kürdistani'ye ait olduğu öne sürülen ofisin önünde toplandı. Önünde herhangi bir tabela veya levhası olmayan ofiste Kürdistani'ye yardım ettiği belirlenen kişilerce, gelenlerin isimleri alındı, telefon numaraları not edildi. Aralarında Almanya, ABD gibi birçok ülkeden geldikleri öğrenilen kişilerin olduğu kalabalık uyarılara rağmen ofisin önünü terk etmedi.

(Akşam)