Yuvaya dönüş

Kars’ta 2 ay önce hayvan otlatırken girdiği Ermenistan'da gözaltına alınan Umut Ali Özmen, Türkiye’ye getirildi. Yurda girer girmez toprağı öpen genç ''Ülkemi çok özledim” dedi. 

Haberin Eklenme Tarihi: 28.09.2018 00:00:00 - Güncelleme Tarihi: 28.09.2018 00:00:00
ABONE OL

Akyaka ilçesinden 24 Temmuz tarihinde hayvanlarını otlatmak için çıktığı yaylada sınır ihlali yaparak geçtiği Ermenistan'da yakalanan ve bir ay boyunca cezaevinde tutulduktan sonra serbest bırakılan 16 yaşındaki Umut Ali Özmen, Türkiye'ye gelmek için kendisini almaya giden babası Mustafa Özmen’le Gürcistan'a geçti. Ardından dün sabah saatlerinde Türkiye'ye dönmek için yola çıkan Umut Ali Özmen, Ardahan'ın Posof ilçesindeki Türkgözü Sınır Kapısı'na geldi. Babasıyla birlikte elinde Türk bayrağıyla yurda giriş yapan Umut Ali, ülkeye girer girmez toprağı öptü. 

‘İLLE DE VATANIM’ 

Sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyen Umut Ali, vatanını çok özlediğini belirterek  “Tekrar bu bayrağın altında yaşamaya devam edecek olmam anlatılmaz bir duygu. Tek başına bir hücrede kaldım. El kol hareketleriyle anlaştım. Azerice bilen biri vardı, çat pat anlaşabiliyorduk. 4 kişilik odaydı ancak yabancı olduğum için tek kaldım. Pazartesi okuluma gideceğim. Vatan özlemi anlatılamayacak bir şey. Çok zordu orada. Bülbülü altın kafese koymuşlar ille de vatanım demiş. Türkiye’yi çok özledim” diye konuştu. 

ANNESİ BAYGINLIK GEÇİRDİ 

Köyünde yakınları tarafından coşkuyla karşılanan Umut Ali'yi karşısında gören annesi  Altınay Özmen, baygınlık geçirdi. Güçlükle ayıltılan anne “Allahıma şükürler olsun oğluma kavuştum. Allah kimseyi evladından ayrı koymasın” dedi. Torununa sarılıp ağlayan anneanne Hanım Tepebaş, “Aylardır gözümüze uyku girmiyordu. Hep kapıda oturup bu anı bekledik. Çok şükür sonunda kavuştuk” diye konuştu. 

CUMHURBAŞKANI DEVREYE GİRDİ

Umut Ali Özmen’in Ermenistan’da tutuklu olmasına ilişkin basına yansıyan haberler üzerine Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ı arayarak, gencin iadesini istemiş, Paşinyan da Erdoğan’ın bu talebine olumlu yanıt vermişti.