12 binden fazla kişi başvurdu! En düşük maaş 9 bin dolar

Dünya Haberleri

12 binden fazla kişi başvurdu! En düşük maaş 9 bin dolar 31 Mart tarihinde başvurularını alan Artemis programına, adayların 2021'in yaz aylarında başlanması bekleniyor. Peki 12 binden fazla kişinin başvurduğu ve vatandaşların en düşük 9 bin dolarla başladığı iş hakkında bilmeniz gerekenler neler? Kimler başvurabilir, adaylarda aranan özellikler hangileri? İşte detaylar...

12 binden fazla kişi başvurdu! En düşük maaş 9 bin dolar Onbinlerce kişinin büyük bir titizlikle belirlendiği Artemis programında adaylar, kendisine yöneltilen sorular ışığında belirleniyor. 12 binden fazla kişinin başvurduğu programa kimler başvurabilir? Maaşlar ne kadar? işte yanıtı...

NASA, Astronot, Astronot olmak istiyorum, Nasıl astronot olunur, Astronomi, Gezegen, Mars, Test, Uzaylı, Bilim

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı'nın yeni Artemis programı çerçevesinde, astronot olmak için 12 binden fazla kişinin başvurduğu bildirildi. Bu iş için ödenecek yıllık maaşın 105 bin dolar ile 162 bin dolar arasında değişeceği açıklanmıştı.Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı'ndan (NASA) yapılan açıklamada 2024'e kadar yapılması planlanan insanlı Ay yolculuğu projesi olan Artemis'e, 12 binden fazla kişinin başvurduğu belirtildi.Açıklamada görüşlerine yer verilen NASA Yöneticisi Jim Bridenstine, "Artemis programıyla yeni bir uzay keşif çağına girdik. Amerikalıların bize katılmak için başvurduklarını görmek, bizi heyecanlandırıyor." ifadelerini kullandı.2 Mart'ta başlayan Artemis programı başvuruları 31 Mart'ta sona ermişti. Yeni astronot adaylarının 2021'in yaz aylarında açıklanması bekleniyor.

12 BİNDEN FAZLA KİŞİ BAŞVURDU

NASA, 1960'lardan bu yana astronot adayı olarak eğitilmek üzere 350 kişi seçmişti. Bu iş için ödenecek yıllık maaşın 105 bin dolar ile 162 bin dolar arasında değişeceği açıklanmıştı.

NASA, Astronot, Astronot olmak istiyorum, Nasıl astronot olunur, Astronomi, Gezegen, Mars, Test, Uzaylı, Bilim

NASA'NIN ASTRONOT ADAYLARINA SORDUĞU SORULAR

Peki NASA'nın astronot adaylarına sorduğu mülakat sorularını biliyor musunuz?

Amerikan Havacılık ve Uzay İdaresi(NASA)’nin astronot adaylarına mülakat esnasında sorduğu sorular yayımlandı. 16 sorudan oluşan bu mini testle; adayların fizik bilimi bilgisi ve NASA hakkındaki genel kültürleri sorgulanırken, akıl yürütme teknikleri ve psikolojik yönelimleri ile ilgili bilgi ediniliyor.

İşte o sorular...

BÖLÜM 1: FİZİK

1. Eğer bir nesne hareket halindeyse, ne tür bir enerjiye sahiptir?

A. Metabolik enerji

B. Potansiyel enerji

C. Kinetik enerji

D. Manyetik enerji

2. Einstein’ın ünlü denkleminde "c" sembolü hangisine denk gelmektedir?

A. Yük

B. Karbon

C. Işık hızı

D. Yoğunluk

3. “Enerji” ile ilglili açıklamalardan hangisi doğru değildir?

A. Yok edilebilir

B. Transfer edilebilir

C. Depolonabilir

D. Dağıtılabilir

4. “Nebula” nedir?

A. Genç bir Güneş sistemi

B. Yıldız kümesi

C. Toz ve gaz bulutu

D. Bir tür kara delik




Etiketler : maaş astronot başvuru şartları