Anne Marie, peçe takan Müslüman kadınlarını aşağılayan İngiliz yazar Katie Hopkins'i yerin dibine soktu

Dünya Haberleri

Son zamanlarda ülkemizde de Cizreli Mehmet ile düetiyle oldukça popüler olan dünya yıldızı şarkıcı Anne Marie, Müslümanlarla dalga geçen İngiliz yazar Katie Hopkins'e ateş püskürdü.

İngiliz yazar kendi Twitter hesabından peçe takmış kadınların olduğu görseli paylaşıp, "Hey, güzel kadınlar. iPhoneX'in yüz tanıma uygulaması hakkında ne düşünüyorsunuz" diyerek yüzü kapalı peçeli kadınlarla dalga geçti. Bu ırkçı ve İslamofobik tavrı İngiltere başta olmak üzere tüm dünyada büyük tepki topladı.

En büyük tepkilerden birini veren de dünyaca ünlü süper star Anne Marie'ydi. Geçtiğimiz günlerde 'Smule' uygulamasında Marie'nin Rockabye şarkısına Kürtçe düet yaparak Türk halkının gönlünde taht kuran Cizreli Mehmet lakaplı Mehmet Ali Şulan'a İnstagram'dan mesaj atmıştı. İstanbul'daki konserinde 'Rockabye' şarkısı eşliğinde Mehmet Ali Şulan'la sahnede canlı düet yapan Marie ülkemizde de çok sevildi.

Anne Marie ve Mehmet Ali Şulan (Cizreli Mehmet) sahneye çıkmadan önce kuliste beraber

Anne Marie ve Mehmet Ali Şulan (Cizreli Mehmet) sahnede

En son İngiliz yazar Katie Hopkins'in ırkçı ve İslamofobik tweetine çok sinirlenen ünlü popçu Marie Hopkins'in tweetini alıntılıyarak kendisine küfretti. Anne Marie'nin bu tweetine yüzlerce tebrik, binlerce rt ve beğeni yağdı. Marie tweetinde Hopkins'e, "Sen bir kahrolası küçük k....sin" dedi.

BOŞ KOLTULARI ÇARŞAFLI KADIN ZANNEDEN IRKÇI GRUP ALAY KONUSU OLMUŞTU

Göç karşıtı Norveçli aşırı sağcı bir grup, yürüttükleri ırkçı faaliyetlere destek toplamak için kullandıkları Facebook hesabından skandal bir paylaşımda bulundu.

Göçmenlere karşı mücadele edilmesi gerektiğini belirten ırkçı grup, Norveç'in hızla İslamlaştığını iddia ederek buna kanıt olarak "çarşaflı kadınlarla dolu bir otobüs fotoğrafı" paylaştı.

GERÇEK ANLAŞILINCA ALAY KONUSU OLDULAR

Fakat paylaşılan fotoğrafta hiç çarşaflı olmadığı, Norveçli ırkçı grubun boş otobüs koltuklarını çarşaflı Müslüman kadınlar zannettiği anlaşılınca tüm dünyada alay konusu oldular.

Söz konusu paylaşım "boş otobüs koltukları mı Norveç'i İslamlaştırdı?" gibi çok sayıda ironik yoruma hedef olurken, dünya basını da yaşanan skandala büyük ilgi gösterdi.

İNGİLİZLER Tİ'YE ALMIŞTI

Yaşanan skandalı manşetten gören İngiliz Mirror gazetesi, "bunun bir parodi olmasını ümit ediyoruz" diyerek söz konusu paylaşımı ti'ye alırken, söz konusu paylaşım ile alay edilmesini "haklı" olarak nitelendirdi.

Dünyaca ünlü haber/blog sitesi BuzzFeed ise söz konusu paylaşımı yapanlar için "kafayı yemişler" ifadelerini kullandı.




Etiketler : AnneMarieMüslümanlarlaDalga KatieHopkinsEleştiri CizreliMehmetŞarkı