Berlin'deki saldırının aktörü Polonyalı TIR şoförü kahraman ilan edildi

Dünya Haberleri

Alman halkı Berlin saldırısında kullanılan TIR’ın ölen Polonyalı şoförüne devlet nişanı verilmesi için kampanya başlattı

 

Almanya'nın başkenti Berlin'deki Breitscheidplatz'ta 19 Aralık günü gerçekleştirilen terör saldırısında kullanılan TIR'ın Polonyalı şoförü Lukasz Urban'a Almanya'nın en üstün madalyasının verilmesi için online kampanya başlatıldı. Saldırıyı gerçekleştiren terör örgütü DEAŞ üyesi Anis Amri ile boğuşarak TIR'ı ele geçirmesine engel olmaya çalışan ancak başarılı olamayan Urban'ın hayatını feda ederek tam bir kahramanlık örneği gösterdiğini belirten dilekçeyi 18 binden fazla kişi imzaladı.

 

 

LONDRA 'YA ÇELİKTEN ÇEMBER


Londra ise Berlin'deki gibi bir terör saldırısına karşı önlem almak için 3 milyon sterlin harcamaya karar verdi. İş merkezlerinin bulunduğu Liverpool Caddesi, The Bank of England ve Fenchurch Caddesi'ni içine alan çemberi "çelik" gibi sağlam hale getirmeyi amaçlayan kent yönetimi bu çemberin girişlerine silahlı kontrol noktaları, yüksek dubalar ve araçların çarpmasıyla yıkılmayacak barikatlar kurarak güvenliği en üst seviyeye çıkaracak.

 

SABAH




Etiketler :