Çipras'ın S-400 korkusu

Dünya Haberleri

NATO üyesi olmasına rağmen Rus yapımı savunma sistemine sahip olduklarını her fırsatta görmezden gelen Çipras, Türkiye’nin S-400 almasından endişe duyduklarını söyledi.

Türkiye’nin S-400 hava savunma sistemine sahip olacak olması, birçok ülkeyi tedirgin etmeye devam ediyor. S-400’le birlikte Türkiye’nin bölgede üstünlük sağlayacağını anlayan ülkeler, birbiri ardına küstah açıklamalar yapıyor.

ABD'YE GÖZ KIRPTI

Türk savunma sanayii firmalarının yaptığı büyük atılımlardan korkan Çipras, Türkiye’nin S-400 almasını hedefe koydu. Yunan ulusal televizyon kanalı ANT1 TV’de açıklamalarda bulunan Çipras, Yunanistan’ın Rus yapımı S-300’lere sahip olmasını görmezden gelerek, “Türkiye’nin başka bir eksene kayması ihtimali bizi endişelendiriyor” dedi. Ankara-Washington krizinden kazanç sağlamak için ülkedeki askeri üsleri ABD ordusuna açmaya hazırlanan Çipras, ayrıca bir kez daha Trump yönetimine göz kırparak “İstikrarsız bir komşu istemiyoruz” ifadesini kullandı.

KÜSTAH TEHDİT

Öte yandan ABD merkezli Bloomberg haber sitesi, Türkiye’nin Rusya’dan hava savunma sistemi almasının “yanıtsız kalmaması gerektiğini” söyleyerek, küstah bir tehditte bulundu. “Erdoğan çok ileri gitti” başlıklı yazıda, Türkiye’nin rolünün zayıflatılması gerektiği belirtilerek NATO’ya çağrı yapıldı.




Etiketler :