Oktay: Lübnan'a yardımlarımız devam edecek, Türkiye olarak açık çek vermiş olduk

Dünya Haberleri

Lübnan'da açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 'Lübnanlı kardeşlerimize Türkiye olarak her şeyimizle burada olduğumuza dair bir açık çek vermiş olduk.' dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta patlamanın meydana geldiği limanda incelemelerde bulundu.

Fuat Oktay, incelemenin ardından yaptığı açıklamada şöyle konuştu: Gördük ki Lübnan'da Türkiye'nin, Türk milletinin, Türk halkının apayrı bir yeri var, gönülden gönüle bir dostluğumuzun olduğunu gördük. Hastane ve hava ambulanslarımız Lübnan'ın hizmetindedir. Lübnanlı kardeşlerimize Türkiye olarak her şeyimizle burada olduğumuza dair bir açık çek vermiş olduk.

(Lübnan'a) Bundan sonra gıda yardımlarımız, tıbbi malzeme, ilaç yardımlarımız devam edecek, buğday, un yardımlarımız devam edecek. Mersin ve İskenderun limanları Lübnan'ın kullanımına açık. Çok ciddi cam ve inşaat malzemesi ihtiyacı olduğu iletildi. İhtiyaçlar çerçevesinde gereken desteği vereceğimizi ifade ettik.




Etiketler : Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cumhurbaşkanlığı Fuat Oktay Mevlüt çavuşoğlu Dışişleri bakanı neyrut lübnan patlama lübnan yardım insani yardım