Hafter ‘tanıkları' tek tek temizliyor

Dünya Haberleri

Pis işlerini yapanları ortadan kaldırıyor. Libya'da darbeci Hafter'in savaş suçlarına karışan milisleri öldürülüyor. Suikastları seçim sürecinde onları yük olarak gören Hafter'in yaptırdığı öne sürüldü.

Libya'nın doğusundaki gayrimeşru güçlerin lideri darbeci Hafter'e bağlı olan ve son 2 yıda çok sayıda savaş suçu işleyen milislerden biri daha öldürüldü.

Bingazi'de öldürülen kişinin Hafter'in 4 Nisan 2019'da başkent Trablus'u ele geçirmek için başlattığı saldırılarda önemli roller üstlenen Muhammed el-Kani olduğu öğrenildi. Febrayer televizyon kanalı, Hafter milislerince öldürüldüğünü iddia etti. Kani, Hafter'in müttefiki olan Terhuneli Kaniyat milislerinin kurucusu. Kaniyat milisleri, Terhune'yi son 5 yılda kontrol etti.

ULU ORTA İNFAZ ETTİ

Libya'da savaş suçları işlediği için Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) tarafından hakkında yakalama kararı bulunan, Hafter'e bağlı milis komutanı Mahmud el-Verfelli de geçen mart ayında öldürüldü. Verfelli, 2016 yılından bu yana düzinelerce savaş esirini ulu orta infaz etmişti.

Terhune'de Kaniyat milislerinin sorumlu tutulduğu birçok toplu mezar bulunmuştu.




Etiketler : Uluslararası Ceza Mahkemesi LİBYA HAFTER